hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2000. 09. 23.
Micimackó meglepetése A jó detektív tudja, mikor gyanús egy dolog, tudja a megfelelő kérdést, sőt tisztában van egy plüss Micimackó átlagos súlyával is. Tavaly Új-Mexikóban szövetségi ügynökök két hölgyet vettek őrizetbe, mivel gyanússá vált az általuk szállított játékmackó – ugyanis az átlagos fél kilogramm körüli súly helyett másfél kilót nyomott. Az ajándékdobozba csomagolt mackóba ugyanis 68 ezer dollárt rejtettek. A szövetségi kormány most azon igyekszik, hogy az elkobzott pénzt megtartsa, mivel a US Drug Enforcement Administration szerint az összeget drog beszerzésére akarták felhasználni. Az ügynökök visszatartották a medvét és a dobozt, de írtak róla egy átvételi elismervényt. A hölgyek viszont szabadon folytathatták útjukat, Új-Mexikóban ugyanis mindezért nem indítanak büntető eljárást ellenük. (USA Today)

NATO-csapás a méhészeknek

Macedóniai méztermelők bejelentették, hogy a Jugoszlávia ellen intézett tavalyi
NATO-bombázás felidegesítette és agresszívvá tette a méheket, és emiatt kárpótlást
követelnek. Mendi Trajkovszki, aki a 103 méztermelőből álló Nektár Szövetség titkára,
a Reutersnek elmondta, hogy már 222 ezer 300 dollár érték? kárigényt aktáztak a
velejáró dokumentumokkal és filmfelvételekkel együtt egy speciális NATO-bizottságnál.
Trajkovszki szerint a NATO-berepülések "szörny? stresszt" okoztak a méheknek,
akik ennek következményeként 70 százalékkal kevesebb mézet termeltek, mint általában.
"Idegesek és rendkívül agresszívak lettek, és nemcsak a tulajdonosaikat csípték
meg, hanem minden létező élőlényt a környezetükben" – nyilatkozta Trajkovszki.
A NATO-bizottság a beérkezett panaszokkal kapcsolatban elmondta, átgondolják, mit
lehetne tenni. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!