hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Előkelő ékszerrablók

2000. 09. 30.
Egy úriember és egy hölgy, akik az Arab Emírségekben található Dubai hercegi párjának adták ki magukat, 900 ezer ausztrál dollár (485 ezer USA-dollár) értékben raboltak el ékszereket Sydney két áruházából – jelentette be a sydneyi rendőrség. A jó megjelenésű, drága ékszereket viselő pár 25 gyémántot lopott el a város szívében található egyik ékszerüzletből. Egy nappal később pedig egy másik üzletből 30 ékszert vittek el. "Az ékszerüzleteknek jóval óvatosabbaknak kellene lenniük" – mondta Paul Dunstan nyomozó. Az elsőként szerencsétlenül járt üzlet vezetője a Sydney Morning Herald cím? újságnak elmondta, hogy őt teljesen megtévesztette a Dubai királyi családjához tartozó hercegi pár. Odáig már le sem alacsonyodtak, hogy egy számukra túl olcsónak vélt, 30 ezer dolláros gyémántot megvásároljanak. A boltvezető elmesélte, hogy a pár ragaszkodott ahhoz, hogy 10 darab 100 dolláros címlet? ropogós bankjegyet ajándékozzanak neki, mondván, hogy ez ősi szokás Dubaiban. Ám percekkel később, amikor elkezdte visszapakolni a pultba az ékszeres tálcákat, észrevette, hogy sok gyémánt hiányzik.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!