hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tőzsde a taxiban

1999. 11. 27.
Carlos Rubino taxis, miközben utasait szállítja a forgalmas New Yorkban, nyomon követi a tőzsdei árfolyamok alakulását, ugyanis 3000 dollárért átalakíttatta autója műszerfalát, hogy közvetlenül a taxiból tudjon tőzsdézni. "A beszerelt számítógépen keresztül opciós ügyleteket tudok bonyolítani, és grafikonok jelzik az egyes részvények árfolyamváltozását. A tőzsdézés sokat segít abban, hogy kikapcsolódjak. Ha az árfolyamokon és híreken gondolkodom, utána sokkal jobban tudok figyelni a munkámra és az utasaimra is" – nyilatkozta. Azonban már olyan is előfordult, hogy Rubino úrnak saját utasai adtak jó részvénytippeket, de azért általában az ismertebb nevekkel spekulál, mint például az America Online vagy az Intel. Természetesen vannak olyanok, akik nem igazán örülnek ügyleteinek. A New York-i Taxi- és Limuzinbizottság az utasok biztonságát veszélyeztetőnek minősítette tevékenységét. A taxis spekuláns viszont azt állítja, hogy az utasokra egyáltalán nem veszélyes a tőzsdézése, mert ha eladni vagy venni akar, megállítja autóját. Tavaly óta befektetései átlagosan 35 százalékos hasznot hoznak, így a főállású taxis a jövőben sem kívánja tőzsdévé átalakított taxiját hagyományosra cserélni. (CNN)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!