hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lópuszi

1999. 10. 02.
Egy férfit azzal vádoltak meg, hogy orron ütött egy New York-i rendőrlovat. Bár az illető kárpótlásként felajánlotta, hogy megpuszilja az állatot, ajánlatát visszautasították, és ezért szerdán kénytelen volt megjelenni a bíróságon. A New Jersey állambeli, 34 éves Jimmy Hornaceket a bűnügyi eljárás alapján azzal vádolták meg, hogy egy munkásszakszervezeti nagygyűlés alkalmán megütötte a megvadult rendőrlovat, majd kitért annak rúgása elől, utána ismét kezet emelt rá. Ha bűnösnek találják, akár egyévi börtönbüntetésre is ítélhetik rendőrségi állat megsebesítésének, kormányzati hatalomgyakorlás és rendőri munka akadályoztatásának kísérletéért. Stanley Kopilow védőügyvéd szerint ügyfele már kétszer is felajánlotta, hogy megpuszilja a 19 éves Snewsert az orrán, és hogy bocsánatot kér, de a város és a rendőrség ezt visszautasították. Hornacek, a manhattani bíróság előtt tagadta, hogy megütötte volna a lovat. "A ló ütött meg engem, és nem én őt – állítja. – Lónyálat prüszkölt rám, ahogy a zsaru meghúzta a kantárát." John Reilly rendőrtiszt szerint, aki a lovon ült, Snewser nem sérült meg az ütés következtében, és utána tovább dolgozott. Hornacek ügyvédje állítja, hogy szemtanúi vannak, akik ügyfele igazságát alá tudják támasztani, és még azt is szeretné, ha a ló Hornaceknek adna igazat. "Be fog ide ügetni, és tisztázza az ügyfelemet a vádak alól." (Reuters)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!