hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

1999. 09. 18.
McDonald\'s francia módra A helyi parasztgazdák kérésére roquefortos sajtburgert és – marhahús helyett – kacsamelles Big Mac-et szolgáltak fel a dél-francia Agen McDonald\'s éttermében. "Úgy gondoltuk, inkább teljesítjük a parasztszövetség kérését, minthogy beborítsanak három tonna paradicsomot vagy tehéntrágyát az étterembe" – nyilatkozta Eric Arnaux, a McDonald\'s igazgatója. "Húsz parasztgazdát vendégeltünk meg, és nagyon finomnak találták a rendhagyó ételeket." Az amerikai étteremlánc az utóbbi hónapokban az elégedetlen francia gazdák tiltakozó akcióinak célpontjává vált. Különösen, miután az USA korlátozta az európai luxusélelmiszerek behozatalát válaszul az EU azon lépésére, amely megtiltotta az amerikai hormonkezelt marhahús importját. Több francia McDonald\'s-ban tehéntrágyát és rohadó gyümölcsöt öntöttek az étkezőbe. Egyik túlbuzgó farmer pedig egy félig kész étterem szétrombolása miatt jelenleg börtönbüntetését tölti. Az ageni parasztok békésebb megmozdulást szerettek volna, ahol termékeiket is tudják propagálni. "Indítékunk az együttműködés elősegítése volt – nyilatkozta a farmerszövetség szóvivője –, ezért ajánlottuk, hogy a McDonald\'s-ételek belsejébe a szokásos töltelékek helyett termékeink kerüljenek." (Reuters)

Saj(á)tos testedzés



Különös gyalogos üldözésnek lehettek szemtanúi a hétvégén Hamilton városka lakói.
A jelentések szerint harminc helybéli lakos vett üldözőbe egy mintegy 25 "főből"
álló csoportot. A harc végkimenetele szerencsésnek mondható, személyi sérülés nem
történt. Megemlítendő, hogy az üldözött fél mindegyik tagja egy-egy jól
megtermett parmezán sajt volt a Donnacini Baráti Társaság éves rendezvényének köszönhetően.
A száraz gurigák görgetése több évtizedes tradícióra tekint vissza, bár pontosan
egyik résztvevő sem emlékszik, hogyan is kezdődött. A négyfős csapatok mindegyike
rendelkezik egy-egy darab spárgával, melyet jojo-szerűen tekernek a sajt köré, és középső
ujjukhoz kötnek. Azután gyengéden gurítani kezdik, s ahol kiköt, ott már a következő
csapattárs várja. Mindenki kétszer guríthat, s nem ritka, hogy a verseny végére a
megtett táv eléri a 10 kilométert is. (Hey Martha)


A világ legnagyobb hamburgere

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!