hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aki nem ír arabusul...

1998. 12. 05.
Egy negyven esztendeje hatályban lévő törvény alkalmazásával akarja az egyiptomi parlament elérni, hogy az ország nagyvárosainak utcáiról eltűnjenek az idegen nyelv? feliratok. A parlament kulturális bizottsága felszólította a kormányt: pénzbüntetés terhe alatt kötelezze az üzlettulajdonosokat, hogy arab feliratú táblákat helyezzenek el boltjaikon. Hivatkozva az 1958-as törvényre, amely átszámítva 280-5600 forintnak megfelelő összeggel bünteti az idegen nyelv? feliratok nyilvános helyen történő kifüggesztését, Szalah Taruti, a kulturális bizottság elnöke leszögezte: "sürgősen fel kell lépni az olyan feliratok és reklámok ellen, amelyek pusztulással fenyegetik az ország arab identitását". A kormány képviselője első "menetben" kénytelen volt elismerni, hogy nincsen tudomása a szóban forgó törvényről. Megígérte azonban, hogy felhívja a regionális hatóságok figyelmét a törvényre, amelynek alapján egyébként négy évtized alatt eddig még egyetlen büntetést sem szabtak ki. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!