hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Arra ébredt, hogy meghalt

1998. 11. 07.
Egy izraeli polgármesterjelölt egyik reggel arra ébredt, hogy meghalt. Jigal Janai, aki csatasorba lépett Ros Haajin város első emberének tisztéért, reggelije mellett kényelmesen lapozgatva a napi sajtót, saját, öles fekete betűkkel szedett nevével találkozott kedvenc lapja hasábjain, amely mellesleg az ország legnagyobb példányszámú sajtóorgánuma. A keretes gyászhír alatt a jó egészségnek örvendő "elhunyt" gyászoló családja nevével szembesült. "Tudtam, hogy a politika nagy árat követel szereplőitől, de azt azért álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet" – adott hangot megdöbbenésének a polgármesterjelölt felesége, Ronit. A fekete hír – tán nem véletlenül – egy héttel a helyhatósági választások előtt látott napvilágot. A 46 éves politikus, miután magához tért, a telefonhoz rohant, hogy megnyugtassa rokonait és barátait, sokakat azonban már nem talált otthon, mivel már úton voltak hozzá, s egymás után csöngettek be lakásába részvétet nyilvánítani. Janai értesítette a rendőrséget, amely egy gyanusítottat elő is állított. A további részleteket egyelőre sűr? homály fedi. Az izraeli rádiónak nyilatkozva az ambiciózus Janai kissé keserűen vonta le az ügy tanulságait: "A politika megrövidítheti az ember életét." (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!