Kereső toggle

Logico

Sokoldalú fejlesztőjáték iskolakezdéshez

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az iskolakezdés hatalmas váltás a gyermek és nagy kihívás a szülő számára. A tanuláshoz elengedhetetlen egy sor alap-készség, amelyek a kisiskolás korú gyermekeknél nem egyformán fejlettek. A LOGICO iskolakezdés előtt és alsó tagozatban hasznos segítőtárs, hogy könnyebben menjen a tanulás.

Mi a LOGICO?

A LOGICO fejlesztőjáték egy tartós műanyag keretből és a hozzá választható tematikus kártyacsomagokból áll. Már 3 éves kortól kézbe adható, és 9 éves korig ajánlott. A 3–6 éveseknek a PRIMO, a kisiskolásoknak a PICCOLO való. Mind a 6 gombos PRIMO, mind a 10 gombos PICCOLO kerethez több mint 30-30 tematikus kártyacsomag tartozik, amelyek párhuzamosan több részterületet fejlesztenek.

Mi mindent fejleszt a LOGICO?

Mivel a gyerekek különböző ütemben fejlődnek, ezért iskolakezdéskor fejlettségben több éves is lehet köztük a különbség. Az iskolában azonban teljesíteni kell, ezért fontos, hogy rendben legyenek az ehhez szükséges alapkészségek. A kisiskolásnak tudnia kell összpontosítani és legalább negyedórán keresztül fenntartani a figyelmét, az olvasás- és írástanuláshoz összehangoltan kell mozgatnia kézujjait, vagyis kellően fejlettnek kell lennie a finommotorikájának. A szókincs és a jó kifejezőkészség nemcsak a tanórákon, hanem a közösségi kapcsolatoknál is előny. Az önmagát jól kifejező gyermek sokkal magabiztosabb, ami a kiegyensúlyozott iskolai teljesítmény egyik záloga.

A LOGICO éppen ezeket az alapkészségeket, részterületeket fejleszti játékosan: a gondolkodást, a finommotorikát, a figyelmet, az olvasási készséget, a mennyiségfogalmat, az önellenőrzés képességét, a szókincset és a kifejezőképességet. A fejlesztést érdemes a PRIMO feladatkártyákkal már óvodás korban elkezdeni, majd alsó tagozatban a PICCOLO-val folytatni.

Miért ajánlják a fejlesztőszakemberek a LOGICO-t?

A LOGICO-t előszeretettel használják a fejlesztőpedagógusok, de otthonra is ajánlják. A szülő mindenféle közös tevékenységgel segítheti gyermeke fejlődését. Azonban fontos, hogy a játék, a beszélgetés vagy a közös tanulás örömteli és feszültségmentes legyen. A LOGICO feladatkártyái egyszerre jelentenek kihívást és sikerélményt, ezért bármelyik gyerek szívesen játszik vele. A tologatható színes gombok, a vidám rajzok, a korosztályra szabott témák vonzóak a gyerekek számára.

Olvasson tovább: