Kereső toggle

Újra dobogón a hites futók

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Vasárnap újra a futóké volt a főszerep a budapesti köztereken, ugyanis több ezer sportoló vette birtokba a fővárost, hogy teljesítse a 29. Wizz Air Budapest Félmaratont. Az egyik legrégebb óta zajló, évente megrendezésre kerülő tömegfutóverseny hazánk talán legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényévé vált, ahogy azt a részvételi statisztikák is mutatják.

Idén is megdőlt a létszámrekord, hiszen összesen 13 500 futó, köztük közel 2000 külföldi sportoló állt rajthoz, és nagyjából 9500 versenyző futotta le egyéniben a 21,1 km-es félmaratoni távot. Az eseményt szervező Budapest Sportiroda (BSI) azokra is gondolt, akiknek ez túl hosszú lenne, vagy egyszerűen csak a rövidebb, gyorsabb távokat kedvelik. Így ők két-, illetve háromfős váltócsapat keretében is futhattak.

A Wizz Air Budapest Félmaraton nem mindennapi élményekkel gazdagítja a szabadidősportot űzőket: a nyárbúcsúztató jellegű rendezvényen ugyanis alkalom nyílik arra, hogy Budapest legszebb részeit érintve futhassunk a lezárt főutakon. A tömegfutóverseny különleges közösségi élmény, ami egyúttal lehetőséget ad az önmagunkkal és társainkkal való versenyzésre is. Mindezeken felül a futás értékközvetítésre is alkalmas, amit egyre többen céltudatosan ki is használnak.

Idén is szép eredményekkel képviselte a Hit Gyülekezetét a Hit.hu Team futócsapata. A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért feliratú mezben versenyző futók és csapatok közül többen is felállhattak a dobogóra. Második helyezést szerzett a háromfős váltóversenyben a Palcsó Noémi, Uzoni Nóra és Schweigert Árpádné összeállítású női csapat, míg a férfiaknál Dr. Schweigert Árpád, Kárász Zakariás, Kófiás László lettek bronzérmesek. Az egyéni, abszolút versenyben idén is egy kenyai futó nyert, és a leggyorsabb magyar versenyzőnek is csak a dobogó harmadik fokára sikerült felállnia. A második leggyorsabb magyar futóként a Jeruzsálem Maratonon is szépen teljesítő Csere Gáspár érkezett be, aki az 1 óra 7 perces idejével egyben a felnőtt Félmaratoni Országos Bajnokság ezüstérmese is lett. A Hit Gyülekezete futói közül többen az egy hónap múlva esedékes Spar Budapest Maratonon is részt vesznek.

Olvasson tovább: