hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vérbosszú és medvetánc
Feltárul a titokzatos Albánia

2014. 01. 11.
Albánia még mindig Európa egyik legismeretlenebb országa. A vérbosszútól a vendégszeretetig, a medvetáncoltatástól a luxusszállodákig minden megtalálható. De vajon valóban ennyi ellentmondás található itt? Dienes Tibort, az Albánia útikönyv szerzőjét kérdeztük arról, mi is zajlik mostanában ebben a titokzatos országban.

Akkor látogatott el Albániába, amikor még szinte a „madár se járt arrafelé”. Hogyan szerette meg ezt az országot?

– Először 1990-ben voltam kint pár napot egy magyar utazási irodával. Olyan volt, mint egy időutazás vissza az ötvenes évekbe: alig volt autó, mindenütt jelszavak voltak kiírva, a kirakatok és az emberek szegényesnek tűntek. A külföldiek szállodája kerítéssel volt körülzárva, de mindenhol tisztaság és rend volt.

Enver Hodzsa diktatúrája párját ritkította, mondhatni a „legek” között volt. Két évtizeddel a nyitás után mennyire sikerült a múltat eltörölni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!