Kereső toggle

Top 10 horvát desztináció

3.rész

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

1. Plitvicei-tavak és Nemzeti Park:

„Horvátország gyöngyszeme” az a 16 tóból és ezernyi kisebb-nagyobb vízesésből álló, lépcsőzetesen kialakult tórendszer és nemzeti park, amelyet 1979-ben az UNESCO Világörökség tagjává is választottak. Kristálytiszta, türkizkék vizével, kanyargós kis útjaival, a tavakon átívelő fahídjaival és dús erdejével egy varázslatos világba kalauzol el bennünket. 

2. Solaris Resort – Sibenik

Az Adria legnagyobb, legmodernebb, minden igényt kielégítő, tökéletes kikapcsolódást nyújtó üdülőtelepe! 4 km hosszú tengerpart, mediterrán környezet, olívaliget, parkosított nyaralóhely, 5 szálloda, villák, kemping, saját jachtkikötő és kalózhajó, Horvátország első aquaparkja, „Blue Flag” strand, golfpálya, sportpályák, minigolf, „dalmát falu” étterem, kisvonat, játszóvár… kimeríthetetlen programok minden korosztály számára!

3. Opatija

Opatija, más néven Abbázia a patinás épületek és gyönyörű parkok városa. Főbb nevezetességei a zöld kupolás Szt. Anasztázia Székesegyház, a „Leány sirállyal” szobor, az Angiolina park, az Adria talán legszebb sétánya: a Lungomare parti sétány, a Szt. Jakab templom és park, valamint az Osztrák–Magyar Monarchia korabeli villák, amelyek a mai napig meghatározzák a város arculatát.

4. Poreč

Horvátország egyik legismertebb nyaralóhelye ez a római kori város. Nemcsak gazdag kulturális öröksége és történelmi emlékei teszik izgalmassá a nyaralóhelyet, hanem a meseszép sziklás-kavicsos tengerpart, a pezsgő éjszakai élet és az eldugott kis öblök is. Poreč és Rovinj között található továbbá a Lim-csatorna, amely egy 12 km hosszú, fjordokra emlékeztető rendkívüli természeti képződmény.

5. Krk és Baška

A magyar turisták egyik legkedveltebb nyaralóhelye az ország legnagyobb szigete, a Krk-sziget, amelyre a világ egyik leghosszabb (1 430 m hosszú) betonhídján keresztül juthatunk el. Legszebb strandja Baška városkában található, amely lélegzetelállító szépségű, 2 km hosszú, lassan mélyülő aprókavicsos strand, „Blue Flag” minősítéssel. Ha Krk-en járunk, feltétlen látogassunk el a Biserujka cseppkőbarlangba, a baškai akváriumba, Krk városba és a Punattal szemben fekvő apró Košljun-sziget kolostorába.

6. Rab és Lopar

Ez az aprócska sziget igen közkedvelt a kisgyermekes családok körében. Hangulatos óváros, kikötő, rendkívül kedvező árú privát apartmanok, a sziget északi csücskében pedig Lopar és egy családbarát szállodakomplexum várja az aktív nyaralásra vágyókat az ország leghosszabb (4 km hosszú) homokos strandjával és számtalan programlehetőséggel!

7. Omis és a Cetina

A város a Cetina folyó torkolatánál és a Biokovo-hegy lábánál, festői környezetben fekszik. Rendkívüli népszerűségét természeti adottságainak, hosszú homokos strandjának és nyüzsgő tengerparti életének köszönheti. A Cetina mentén kanyonok és szurdokok varázsolják el a turistákat, akik kedvükre hódolhatnak extrém sportjaiknak is, mint például vadvízi evezés, kanyoning és sziklamászás. A tengerparton pedig vízisportok, hajókirándulások, búvárkodás és pezsgő éjszakai élet biztosítja az aktív kikapcsolódást!

8. Makarska Riviéra

A legkedveltebb dalmát tengerpart hosszú strandokkal, kristálytiszta vízzel, vadregényes öblökkel, gazdag növényzettel, kulturális és történelmi emlékművekkel. Legismertebb nyaralóhelyei: Makarska, Brela, Baška Voda és Tupeci.

9. Bol – Brač

Horvátország kuriózumának számít a Brač-sziget és Bol fő látványossága és jelképe: a hosszan tengerbe nyúló (600 m) Zlatni Rat, azaz „Aranyszarv” strand. Puha, aranysárga homok és kristálytiszta víz várja itt a fürdőzés szerelmeseit.

10. Dubrovnik

Az „Adria gyöngye” Dalmácia és Horvátország legismertebb városa, gazdasági és kulturális központ. Múzeumok, kulturális fesztiválok és történelmi emlékművek otthona. Jellegzetes bástyái, természeti szépségei, csodálatos strandjai és hagyományos desszertje, a „dubrovniki rozáta” mind-mind vendégcsalogató a turista számára. Óvárosa a Világörökség részét képezi. Főbb nevezetességei a Bell Torony (Óratorony), a Bokar- és a Lovrijenac-erőd, a katedrális, Onofrio kútja, a Sponza-palota, a régi kikötő és a városfal. Szintén a Dubrovniki-öbölben található az idillikus szépségű, lakatlan Lokrum-sziget, ahol a legenda szerint Oroszlánszívű Richárd is kikötött, miután 1192-ben hajótörést szenvedett.

Olvasson tovább: