Kereső toggle

RECEPT: Padlizsánkrém

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hozzávalói: 2 közepes padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma,
só, bors, citromlé, 1 dl majonéz

Elkészítése: A padlizsánokat mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra.
Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton, és süssük egészen addig a
padlizsánokat, míg héjuk fekete színt nem kap. Mikor a padlizsánok kihűltek,
tisztítsuk meg őket a fekete héjuktól, és helyezzük mindet egy magas falú tálba.


A vöröshagymát és a fokhagymát reszeljük le, és adjuk hozzá a padlizsánhoz. Az
egészet sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 dl olajat és a citromlevet, majd egy
bot-mixer segítségével krémesítjük.

Ha mindezzel megvagyunk, hozzákeverhetjük a majonézt is. Pirítóssal, de sült
húsok mellé köretnek is kiváló.

Olvasson tovább: