Kereső toggle

Vendégelő

Tavaszi induló

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Itt a jobb idő, már virágzik a mandula és az aranyeső. Ilyenkor persze felkerekedik az ember, és kirándul. Sétál. Beszélget. Élvezi a nap melengető sugarait. Majd megéhezik – biztos a jó levegő teszi. Szezon még nincs, de az időre való tekintettel kinyitottak a Balaton-parti vendéglők. A fürediek is. Halászkert – régi ismerős, eddig még egyszer sem okozott csalódást. Ráadásként már kint ülnek a vendégek, a szabadban nincs hely, csak bent. Kis tanakodás, majd megszületik az egybehangzó döntés.

Gulyásleves – másfél adag, mert a pincér figyelmeztet, nem kis mennyiségről volna szó. Mit mondjunk, igaza lett. A leves, marhalábszárból, enyhén csípősen, sűrűn és forrón érkezik – ahogy kell. Ennyit a tavaszi diétáról. Másodikra fogas-szeletek rántva, tartárral. Vegyes köret hasábburgonyával. Ez utóbbit a többi bútorral teljesen azonos dizájnú, de kényelmes etetőszékben helyet foglaló ifjabb generáció is elismeréssel fogadja, a többit életkora miatt még csak szemlélgeti. Desszertnek már nem jutott hely, de nem is baj – csak egy kis alvás kellett volna hozzá, a lassan lemenő napon. (mlg)

Olvasson tovább: