Kereső toggle

Kaláka ismét

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

33 év – 33 dal címmel ad születésnapi koncertet a Kaláka zenekar november 24-én a XII. kerületi Művelődési Házban (volt MOM). A születésnapi koncert érdekessége, hogy erre az alkalomra jelenik meg Egyetemi Színpad 76 címmel a legújabb Kaláka
(koncert)lemez.

Az egykori Pesti Barnabás utcai Egyetemi Színpad a hatvanas-hetvenes években a magyar kulturális élet fontos helyszíne volt. 1970 januárjában játszott ott a Kaláka először, aztán évente többször is, irodalmi esteken, koncerteken.

1975 és 76 azért is voltak fontos évek a Kaláka számára, mert sokszor léphettek fel Latinovits Zoltánnal közös előadóesteken szerte az országban. A színészóriás korai halála után, az ő emlékére énekelték el az Egyetemi Színpadon 1976 októberében Federico Garcia Lorca Siratóénekét. Ezt a koncertet a Magyar Rádió rögzítette. A műsor nem került adásba, de az archívum megőrizte. Az új CD-re azokat a dalokat válogatták, amelyek azóta sem jelentek meg lemezen, vagy csak más hangszerelésben. Hogy a koncert hangulata is megmaradjon, némi tapsot és konferálást meghagytak, de ezeknek külön sorszámot adtak, hogy aki akarja, átugorhassa.

Jegyek és az új CD (kazettán is) kaphatóak a Kaláka Zeneboltban. (V., Bárczy István u. 10. tel.: 267-5331)

Olvasson tovább: