2002. 10. 21.
A "török paradicsomok" (padlizsánok) vásárláskor legyenek frissek, tehát kemények, akkor valószínűleg nem keser? a belsejük. Két-három személynek két közepes, vagy három kisebb padlizsánt sűtőben közepesen erős lángon héjastul megsütünk, ez kb. fél óra. Majd kivesszük a zöldségeket, várunk, amíg kicsit kihűlnek, héjukat lehúzzuk, húsukat villával vagy mixerrel jól összetörjük, majd két kávéskanál citrommal meglocsoljuk. A padlizsánpépet elkeverjük egy leveseskanál majonézzel, másfél deci tejföllel, egy kávéskanálnyi mustárral, esetleg kiskanálnyi olívaolajjal, egész apróra vágott petrezselyemmel, és ami a lényeg: egy nagy gerezd tört fokhagymával. Sózzuk, hűtőszekrényben pár óra alatt lehűtjük. Piritóssal, friss paradicsommal előételként is tálalhatjuk, de füstölt vagy egyéb halételek mellé is kiváló. (O. L.)
Tovább olvasná?
Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.
Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.