hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Babsaláta
Ízfokozó

2002. 09. 29.
Török vidékeken rendkívül népszeru hideg eloétel. Nagy szemu szárazbabból készítik – fehér vagy fekete –, egy kilogrammból körülbelül húsz adag jön ki. Egy éjszakás beáztatás után puhára fozve, majd hideg vízben lehutve és megszárítva kerül a bab egy nagyobb edénybe, ahol az egy kilónyi mennyiséghez hozzákeverünk tíz nagyobb szem paradicsomot, amit közepes kockákra vágtunk, öt darab zöldpaprikát – szintén felkockázva –, öt apróra vágott vöröshagymát, három-négy csokor friss petrezselymet felvágva. Szintén hozzákerül még tíz darab kemény tojás csíkokban, és körülbelül tizenöt friss piros retek – ha nagyon kicsik, akkor több is. Az egészet balzsamborecettel, olíva olajjal ízesítjük. Tálaláskor egész fekete olajbogyóval szokták díszíteni, egy adagra négy-öt szem kerülhet. (mlg)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!