Kereső toggle

Csokoládémúzeum Budapesten

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Várhatóan a jövő év első felében megnyílik Magyarország első csokoládémúzeuma, amely vetítéssel, előadásokkal, kóstolókkal és sok meglepetéssel várja majd az ínyenceket a főváros XVI. kerületében, egy hajdani nemesi kúriában.Kakaót reklámozó régi plakát Párizsból. Nyugat-Európában nagy keletje van a hagyományos módszereket alkalmazó kis műhelyeknek, melyekben a mai napig kézimunkával állítják elő a csokoládé legkülönbözőbb változatait.

"Az édességek királya a csokoládé" néven megalakuló Millenniumi Kereskedelemtörténeti Csokoládé Múzeumot – a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal karöltve – a mintegy százötvenféle terméket, köztük csokoládét is forgalmazó Féda Kft. hozza létre.

A cég tájékoztatása szerint a század eleji környezetben a látogatók filmvetítéseken ismerkedhetnek meg a csokoládé történetével, előadásokat hallhatnak a kakaóültetvényekről és magáról az édességről, továbbá láthatnak és kóstolhatnak különleges, régi receptek alapján készült finomságokat.

Választ kaphatnak arra is, hogyan készítik a nugátot, melyik mandulafajta a legalkalmasabb a desszerthez, illetve mi a különbség a különféle marcipánok között.

A kóstolás során egy-egy terméknek, például a marcipánnal töltött csokigolyónak akár többféle változatát is megízlelhetik, s a múzeumban a különböző csokoládéfajtákhoz illő likőrt, bort, teát vagy kávét is kínálnak.

A kezdeményezők szeretnének megemlékezni a régi idők híres magyar csokoládékészítőiről és gyárairól is. Az árpádföldi, Bekecs utca 22. szám alatt létesülő intézmény mindemellett gyermekprogramokkal (csoki-rulett, csokoládé-pénzverés, csokoládégolyó-készítés) és egy különleges ínyencséggel: lábasban sült csokoládéval várja majd az érdeklődőket. (MTI)

Olvasson tovább: