Rokfortkrémmel töltött paprika
40 dkg rokfort sajt
10 dkg vaj
20 dkg friss krémsajt
1 cs. metélőhagyma
1 cs. friss petrezselyem
csipetnyi őrölt szerecsendió,
őrölt bors
6 db kaliforniai paprika
A sajtot lereszeljük vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, krémsajtot, metélőhagymát, petrezselymet és a fűszereket. Jól felhabosítjuk. A paprikát négyfelé vágjuk, erét kiszedjük, és a sajtkrémet habzsákból beletöltjük. Legalább két órát hűtőben pihentetjük.
Póréhagymaleves
3 szál póréhagyma
1 cs. metélőhagyma
2 tojás sárgája
1/2 liter tejszín
2 dl tejföl
1 dl konyak
só, bors, csipet liszt
A póréhagymát vastag szeletekre vágjuk, és 1 liter vízben feltesszük főni. Beletesszük a metélőhagymát és a fűszereket. 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük. A tejszínt, tojássárgát, tejfölt és a csipet lisztet elkeverjük, és a leveshez szűrjük. Ha felforrt, hozzáöntjük a konyakot, és egyből tálaljuk. Füstölt halat vagy sonkát ajánlunk hozzá betétként.
Bárány rizottó
60 dkg bárány színhús
20 dkg sárgarépa (szeletelt)
30 dkg gomba (szeletelt)
30 dkg zsenge zöldborsó
30 dkg paradicsom
tárkony, friss petrezselyem, só, vaj, rizs, sajt
Egy kevés vajon megpirítjuk a báránykockákat, sózzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Felengedjük 1,5 dl vízzel, és 20 percig pároljuk. Ezután hozzáadhatjuk a többi zöldségfélét, és bekeverjük 30 dkg rizsből készített párolt rizszsel. Tűzálló tálba tesszük, tetejére reszelt sajtot szórunk, és sütőben 200 Celsius-fokon 5-10 percig sütjük.