hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szilveszteri menüajánlat

2000. 12. 16.
1. Rokfortkrémmel töltött paprika 2. Póréhagymaleves 3. Bárány rizottó 4. Narancsos kacsasült cumberland mártással, borított burgonyával 5. Borgőzös galuska

Rokfortkrémmel töltött paprika

40 dkg rokfort sajt

10 dkg vaj

20 dkg friss krémsajt

1 cs. metélőhagyma

1 cs. friss petrezselyem

csipetnyi őrölt szerecsendió, 

őrölt bors

6 db kaliforniai paprika



A sajtot lereszeljük vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, krémsajtot, metélőhagymát, petrezselymet és a fűszereket. Jól felhabosítjuk. A paprikát négyfelé vágjuk, erét kiszedjük, és a sajtkrémet habzsákból beletöltjük. Legalább két órát hűtőben pihentetjük.


Póréhagymaleves

3 szál póréhagyma

1 cs. metélőhagyma

2 tojás sárgája

1/2 liter tejszín

2 dl tejföl

1 dl konyak

só, bors, csipet liszt



A póréhagymát vastag szeletekre vágjuk, és 1 liter vízben feltesszük főni. Beletesszük a metélőhagymát és a fűszereket. 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük. A tejszínt, tojássárgát, tejfölt és a csipet lisztet elkeverjük, és a leveshez szűrjük. Ha felforrt, hozzáöntjük a konyakot, és egyből tálaljuk. Füstölt halat vagy sonkát ajánlunk hozzá betétként.


Bárány rizottó

60 dkg bárány színhús

20 dkg sárgarépa (szeletelt)

30 dkg gomba (szeletelt)

30 dkg zsenge zöldborsó

30 dkg paradicsom

tárkony, friss petrezselyem, só, vaj, rizs, sajt



Egy kevés vajon megpirítjuk a báránykockákat, sózzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Felengedjük 1,5 dl vízzel, és 20 percig pároljuk. Ezután hozzáadhatjuk a többi zöldségfélét, és bekeverjük 30 dkg rizsből készített párolt rizszsel. Tűzálló tálba tesszük, tetejére reszelt sajtot szórunk, és sütőben 200 Celsius-fokon 5-10 percig sütjük.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!