hetilap

Hetek hetilap vásárlás
EUfória
Közös lemezen az Ámen és Dobi Sándor

1998. 12. 31.
Várhatóan február végén kerül a boltokba az Ámen együttes és Dobi Sándor első közös albuma EUfória címmel. A demófelvétel jó hangulatú, slágergyanús dalokat tartalmaz, a szövegek pedig ezúttal is kimagaslanak a hazai mezőnyből. Pajor Tamás zenekarvezető lapunknak elmondta, hogy dalaiban azt szeretné megjeleníteni, amit maga is megél: "Ennek a lemeznek a szórakoztatáson túl az evangélium népszerűsítése és aktualizálása a fő célja, ezért a dalok olyan élethelyzeteket ábrázolnak, amelyekben a hallgató magára ismerhet." A zene fő jellemzője a groove alapokra épülő, slágeres harmónia és dallamvilág, a profi énekhang, valamint a többször felhangzó latin-amerikai motívumok. A legtöbb dal refrénjét Dobi Sándor énekli, míg a rap-betéteket Pajor Tamástól halljuk. Mint megtudtuk, eredetileg csak egy-két szám eléneklésére kérték fel Dobi Sándort, ám néhány közös fellépés után kiderült, a közönségnek nagyon tetszik ez a felállás. Ezután döntöttek úgy, hogy két egyenrangú szólistával készítik el az új albumot. A két művész közötti kapcsolat egyébként nem új kelet?: közel tíz éve ismerik egymást, valamint egy gyülekezetbe járnak. "Néhány évvel ezelőtt a Manhattan együttesben volt egy Jézusról szóló dalunk, és azóta is vágytam arra, hogy olyan lemezen énekelhessek, amely teljes egészében a Megváltóról szól, ezért nagy örömmel tettem eleget az Ámen együttes felkérésének" – mondta a Heteknek Dobi Sándor, majd hozzátette: külön öröm számára, hogy a popzene által is kifejezheti hitét.

(Részletek az Ámen együttes EUfória cím? albumáról)

"Egy kiglancolt roncsautó sötét üvegét

Löki ritmusra a bunkó techno,

Szerény szókincsű, tar fiatalok

Imitálják a huszadik Rambót.



A hipnotizőr igazából éjjeliőr,

De van rajta bőr, magáról posztert gyárt,

És pótszert árul egy tetovált kölyök,

De te várd a Megváltót, várd!



Várd, ha elfogy a föld a lábad alól,

Ha nem lesz az ég, a Nap, a Hold,

Akkor is várd a Megváltód!



Várd, ha minden az életedre tör,

Ha elvisz a szél, ha befed a föld,

Testedben látod újra Őt..."



"Egyszer egy napos vasárnap délelőtt

Egy telefonos vadássza a térerőt,

És nem tudja bár, de van aki látja

Az, Aki lát minden létezőt.

A szülő őszülő, a fia maffia,

A neje dobta őt és nincs hol laknia.

Nincs egy heverője, se egy vityillója,

Se egy miliője, se egy milliója...



Ha bevág egy filmen a Beverly Hills

És aztán egy hétig csak heverni bírsz,

Egész nap nyeled a karizom port,

Hogy olyan legyél mint Harrison Ford.

Nem kell, hogy te légy a Schwarzenegger,

Anélkül is lehetsz boldog ember,

Mert van egy rád szabott boldogság,

Ami csak neked fény és csak neked nyár..."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!