Előkészítés: 30 perc, sütés: kb. 20 perc 200 fokon.
Hozzávalók 6 személyre: 2 nagy csirkemell, 20 dkg gomba, 20 dkg liszt, 10 dkg zsír,
10 dkg margarin, 1 leveskocka, 2 evőkanál víz, csipetnyi só.
Elkészítése: Kevés olajban süssük ropogósra a melleket, majd csontozzuk ki, és
vágjuk kockákra. A felszeletelt gombát ugyanebben a zsiradékban pároljuk, majd ha
megpuhult, keverjük össze a hússal, és a leveskockát morzsoljuk bele. Ez lesz a töltelék.
A pie tésztához keverjük össze a lisztet, zsírt és a margarint (ha csak margarint
használunk, a tészta törékeny lesz). Adjunk hozzá annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát
kapjunk. Fél óráig hűtőszekrényben pihentessük. Vágjuk kétfelé, kerek formájúra,
és béleljünk ki vele egy pie sütőformát (gyümölcstorta formájú kerámiatál).
Helyezzük középre a tölteléket, és a tetejét fedjük le a tészta másik felével.
20 percig süssük, amíg a tészta el nem válik a tál szélétől.
A pie tésztát tölthetjük édesen és sósan, saját ötleteink szerint is, például
tetszőleges fajtájú hússal és zöldséggel, vagy süteményként, például almával.