hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ízek világa
Ízes gombás

1998. 10. 03.
Különlegesen ízletes és egyszerűen elkészíthető az angol konyha egyik specialitása: a csirkés-gombás pie.

Előkészítés: 30 perc, sütés: kb. 20 perc 200 fokon.

Hozzávalók 6 személyre: 2 nagy csirkemell, 20 dkg gomba, 20 dkg liszt, 10 dkg zsír,
10 dkg margarin, 1 leveskocka, 2 evőkanál víz, csipetnyi só.

Elkészítése: Kevés olajban süssük ropogósra a melleket, majd csontozzuk ki, és
vágjuk kockákra. A felszeletelt gombát ugyanebben a zsiradékban pároljuk, majd ha
megpuhult, keverjük össze a hússal, és a leveskockát morzsoljuk bele. Ez lesz a töltelék.


A pie tésztához keverjük össze a lisztet, zsírt és a margarint (ha csak margarint
használunk, a tészta törékeny lesz). Adjunk hozzá annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát
kapjunk. Fél óráig hűtőszekrényben pihentessük. Vágjuk kétfelé, kerek formájúra,
és béleljünk ki vele egy pie sütőformát (gyümölcstorta formájú kerámiatál).
Helyezzük középre a tölteléket, és a tetejét fedjük le a tészta másik felével.
20 percig süssük, amíg a tészta el nem válik a tál szélétől.

A pie tésztát tölthetjük édesen és sósan, saját ötleteink szerint is, például
tetszőleges fajtájú hússal és zöldséggel, vagy süteményként, például almával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!