hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Önök kérik
Miért hiányzik Huszti Szabolcs a válogatottból?

2012. 09. 27.
Huszti Szabolcs óriási formában játszik a világ egyik legerősebb bajnokságának számító Bundesligában, miközben a magyar válogatott gyengécske játékkal bukdácsol a világbajnoki selejtezőkön, a középpályás nélkül. Hogy pontosan miért nélküle, azt talán csak Egervári Sándor, a válogatott kapitánya tudja, de a fiatal játékost lassan már egy ország követeli vissza a nemzeti csapatba.

Huszti Szabolcs Hannoverbe igazolását július végén jelentették be hivatalosan. A középpályás három év után tért vissza a német klubba, ahol 2006 és 2009 között pályafutásának legszebb időszakát élte. Akkor 81 mérkőzésen 17 gólt szerzett, és csapatának egyik legjobbjaként tartották számon, 2008-ban még az is felmerült, hogy a Real Madridba igazol. Amikor idén az orosz bajnokságot – ahol egyébként nem sok lehetőséget kapott – maga mögött hagyva visszatért Németországba, sejteni lehetett, hogy jó döntést hozott. A bemutatkozásra csakugyan nem lehetett panasz, Huszti nagyon gyorsan felvette a Bundesliga ritmusát, az első három fordulóban két gólt szerzett, és öt találatot készített elő. A hétvégi, Werder Bremen elleni találkozón a 93. percben egy csodálatos ollózós góllal döntötte el a 3–2-re végződő összecsapást. „Nem lepett meg, hogy Szabi ilyen kimagaslóan jól játszott, hiszen ő már többször bizonyította, hogy a Bundesligában nagyon jó futballra képes” – nyilatkozta lapunknak Hegyi Iván szak­író, a Népszabadság munkatársa.

A 29 éves játékos fantasztikus szereplése természetesen nem kerülte el a futballért rajongók figyelmét sem, ami részben annak is köszönhető, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szeptember 11-én finoman szólva is leégett a hollandok elleni világbajnoki selejtezőn. A nemzeti csapat játéka már Andorra ellen sem volt meggyőző, hiába lőttek öt gólt a miniállamnak, a támadásaink sokszor ötlettelenek, a védekezés pedig összeszokatlannak tűnt. Huszti Szabolcs behívása már ekkor téma volt a válogatott körül, a vezetőség azonban rövidre zárta a kérdést azzal, hogy Huszti maga hagyta ott a nemzeti csapatot.

Az Oranje elleni találkozón több szokatlan taktikai döntés is született, és a több poszton meglepő összeállításban játékba küldött csapat, az első negyedórát leszámítva, gyakorlatilag a saját helyét sem találta a pályán. Joggal merül fel a kérdés: ha van olyan magyar játékosunk, aki alapemberként kiválóan teljesít klubjában, miért nem nevezik a válogatott keretébe? Főként akkor, amikor óriási szükség lenne egy jó formában lévő labdarúgóra, és szinte már mindenki az ötvenegyszeres válogatott Husztit akarja a csapatba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!