hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rövid idő, nagy hatékonyság!
Nyújtás, egyensúlyfejlesztés, erősítés és masszázs

2012. 02. 23.
A vibrációs tréner az egyik legizgalmasabb találmány a sport- és fitneszeszközök területén. A gyakorlatokkal javul az erőnlét, az egészségi állapot, illetve a sport- és funkcionális teljesítmény.

A sporteszköz a mechanikus vibráción alapszik. A gép platója másodpercenként többször elmozdul a test alatt, így szándékosan instabilitást okoz szervezetünkben, amelyre a válasz az azonnali izomstabilizálás az egyensúly megtartása érdekében. Ez a reflexes izom-összehúzódás eredményezi a rugalmasság, a koordináció és az erő javulását. Ez a fajta stimuláció jótékony hatással van az izomzatra és a kötőszövetekre egyaránt. A gép vibrálós padján állva, térdelve, fekve vagy ülve láncreakciók sorozatát idézzük elő különböző biológiai és fizikai szinten. Ezek a rezgések 30, 45, illetve 60 másodpercig tartanak. A másodpercenkénti 25-50 rezgéssel (25-50 Hz) a gép akár a teljes izomzat 98 százalékát képes egyidejűleg megmozgatni. Az edzések intenzitását a gép beállításainak változtatásával (frekvencia, amplitúdó, idő) és a gyakorlatok nehezítésével érjük el.

Az orosz űrhajósok és a Power Plate

A vibrációs technológia alapjait a hatvanas években az orosz űrhajósok használták, hogy ellentételezzék a súlytalanság hatásait. Legfontosabb szempont a csontsűrűségvesztés elkerülése volt, az izomtömeg megtartása mellett. Később Guus van der Meer, a holland olimpiai csapat edzője fejlesztette tovább a módszert. Így 2000-ben született meg az első Power Plate nevű berendezés, valamint a hozzá kifejlesztett és levédett gyorsulási tréning, egy új edzésforma.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!