Kereső toggle

Gyulai Memorial: világsztárok Magyarországon

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Mindenki láthatja, hogy most én vagyok a világon a leggyorsabb. Persze nem dőlhetek hátra, magamra figyelek, és hiszem, hogy továbbra is én leszek a leggyorsabb” – nyilatkozta a Heteknek Asafa Powell, amikor jövőben esélyeiről kérdeztük a rivális Usian Bolttal szemben. A világklasszis sprinter más sztárokkal együtt a Budapesten rendezett Gyulai István Emlékverseny résztvevője volt. A múlt hétvégi rendezvény sikere a szervezők – többek között Gyulai Márton és Miklós – hatalmas és sikeres munkáját dicséri.

Asafa Powell a megengedett hátszélben először 9,90-et, hetven perccel (!) később, másodszorra 9,86-ot futott – ezzel Magyarországon először állt meg a stopperóra 10 másodperc alatt a 100 méteres távon. Láthattuk a kétszeres olimpiai bajnok sprinter Veronica Campbell-Brown és a minden idők legjobb 400-as világ- és olimpiai bajnok Sanya Richards-Ross küzdelmét 200-on, az előbbi sikerével. Büszkén tapsolhattunk Kővágó Zoltánnak az év legjobb diszkoszvető eredményéért (69,50 méter), valamint Pars Krisztián győzelméért (79,37 méter). Végre jó volt látni, hogy vannak sikeres futóatlétáink is. Kazi Tamás, követve édesanyja hagyományát, nagyszerűen futott 800-on, harmadik lett. Újra van 400-asunk: Deák Nagy Marcell a junior Európa-bajnoki győzelme után ismét bizonyítva tehetségét, második helyen végzett, sztárokat megelőzve.
Gyulai István válogatott atlétaként Universiade-győztes, 28-szoros magyar bajnok volt. Négy nyelven beszélt, és sportújságíróként a Telesport riportere, majd főszerkesztője volt. Tizenöt évig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkári tisztségét töltötte be. Halálával öt évvel ezelőtt a legismertebb és legelismertebb sportdiplomatát vesztettük el. (P. I.)

Olvasson tovább: