hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szertefoszlóban a Hóhér-legenda
Taylor nem hódolt be Hopkins előtt

2005. 12. 13.
Továbbra is Jermain Taylor maradhat három bokszszervezet övének is a tulajdonosa, miután vasárnapra virradóra egyhangú pontozással legyőzte honfitársát, a nála tizennégy évvel idősebb Bernard "Hóhér" Hopkinst.



Taylor. Nagyon baba Fotó: Reuters

Nem ez volt az első alkalom a két öklöző életében, amikor összehozta őket a sors: idén nyáron egyszer már lehetőségük nyílt "megkóstolni" egymást. A június derekán megtartott ütközet után sokak által vitatottan, mégis Taylor fejére tették fel a koronát, pontosabban derekára az öveket. A Las Vegas-i visszavágó ennek jegyében a Nincs tisztelet! nevet kapta.

Hogy mennyire komolyan vette az estét mindkét bunyós, arról a nyilatkozataik tanúskodnak. Taylor például a sajtótájékoztatóra "Hopkins egy sírós baba" feliratú pizsamában díszelgő játék babával jelent meg. "Már nagyon elegem van, hogy mindig csak nyafog ez az ember – utalt rá Taylor, hogy Hopkins a nyári meccs óta rendszeresen megkérdőjelezi a bírók döntését. – Már nagyon várom a meccs végét, hogy odajöjjön hozzám és elismerje végre: Te vagy a bajnok, Jermain!" 

Hopkins azonban nem véletlenül volt a börtön "vendége" több ízben is: "Nem tiszteled azt, aki miatt most bajnok vagy? Még a meccs előtt ne felejtsd el megölelni a feleséged és a lányod, mert ami a meccsen fog történni, azért nem vállalok felelősséget!" – üzente Taylornak

Amennyire nagy volt a gála füstje, olyan kicsire sikeredett a lángja. Finoman fogalmazva, nem kellett tövig rágniuk a körmüket a horribilis összegekért jegyet váltó szurkolóknak: az ütközet csak nyomokban tartogatott izgalmakat. A két harcos szemmel láthatóan jól felkészült egymás taktikájából, csak hát az ember ennél többre vágyik az amúgy is szegényes versenynaptárral rendelkező profigáláktól. Az előzetes várakozásoknak megfelelően mind a tizenkét menetet végigbokszolták. Jobbára Taylor akarata dominált a szorítón belül, a meccs végét jelző gong hallatán mindketten győztesként kezdték ünnepeltetni magukat. A pontozóbírók egységesen 115–113-ra értékelték a produkciót, ez azt jelentette, hogy Jermain Taylor kezét emelhették a magasba.

"Mindent kiadtam magamból. Hopkins is jól harcolt, de egyértelművé tettem, hogy én vagyok a legjobb és egyúttal a világbajnok is. Tudtam, hogy nyerni fogok" – nyilatkozta kimerülten a győztes. 

"Most valóban Jermain a legjobb bokszoló, de vajon képes lehet elérni azt, mint én, hogy tíz évig verhetetlennek bizonyultam? – tette fel Hopkins a költői kérdést, ezúttal elismerve Taylor bajnoki címének jogosságát. – Szerintem nekem sem kell szégyenkeznem lassan 41 évesen, 18 év profi pályafutás alatt megvívott 21 címmérkőzés után. Vannak valódi bajnokok, és vannak a szurkolók bajnokai…"

Hopkins sportolói pályafutása valóban megsüvegelendő, de felmerül az utóbbi időben egyre gyakrabban feltett kérdés: Nem kellett volna már jóval hamarabb befejeznie?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!