Kereső toggle

Adrian Mutura kétéves eltiltás vár

Lebukott a Chelsea román légiósa

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az angol Premiershipben szereplő Chelsea csapatának tavaly 15,8 millió fontért szerződtetett eddigi sztárja, Adrian Mutu már eddig is bajban volt. A londoniakhoz nyáron érkezett Didier Drogba és Mateja Kezsman jó formája miatt a román klasszis kevés játéklehetőséghez jutott, amit igencsak zokon vett. 

Éles hangon bírálta az egyesület, tavaly a Portóval BL-t nyerő új vezetőedzőjét, Jose Mourinhót, és kijelentette, ha a helyzet nem változik, akkor eligazol. Ráadásul össze is veszett a portugál szakemberrel, aki sérülésre hivatkozva nem akarta Mutut elengedni a román nemzeti csapatba. Ő viszont ment, és emiatt kétheti fizetését megvonták tőle. Mourinho akkor kijelentette, hogy a támadó ne számítson rá, hogy a közeljövőben helyet kap a londoniak kezdőcsapatában. Arra azonban a tréner sem gondolt, hogy ez az időszak két évig is eltarthat. 

A Mail on Sunday nev? brit hetilap értesülése szerint egy Premiership-labdarúgót tiltott szer használatán értek a doppingellenőrök. Az újság sem az ő, sem klubja kilétét nem fedte fel, a RAI olasz televízióállomás azonban nevesített: Adrian Mutu az illető.

Az értesülést az angol játékos-szakszervezet is megerősítette, azt azonban akkor még nem hozták nyilvánosságra, milyen tiltott szert találtak a román válogatott labdarúgó szervezetében. "Egyelőre nem árulhatunk el semmilyen konkrétumot az ügyben, meg kell várnunk a B-próba eredményét, s a játékosra is hosszabb kihallgatás vár. Nem szeretnénk, ha álhírek látnának napvilágot" – mondta akkor Gordon Taylor elnök. 

A The Sun cím? bulvárlapra való hivatkozással azonban ismertté vált, hogy Mutu valószínűleg kokaint fogyasztott. Ezt az információt azóta hivatalosan is megerősítették. A hét elején a játékost a játékos-szakszervezet már ki is hallgatta, Mutu pedig elismerte vétkét, így kétéves eltiltásra számíthat.

Mutu zűrös magánéleti kilengései miatt egyébként is sűrűn szerepelt hazájában az újságok címoldalán. A bukaresti rendőrség éjszakai autós száguldásért állította elő, de Laura Andresan pornósztárral fenntartott kapcsolata, illetve a Macedónia elleni vb-selejtező előtti sztriptízbárban átmulatott éjszakája is híranyagot szolgáltatott a média számára. A doppingügy kapcsán pedig a lapok közül olyan is akad, amely a labdarúgó alvilági összeköttetéseire hívja fel a figyelmet, és olyan országosan ismert kábítószerdílerekkel hozza kapcsolatba, mint a Román Olimpiai Bizottság elnökének, Ion Tiriacnak a fia, illetve a Román Labdarúgó-szövetség elnökének, Mircea Sandúnak a lánya.

Mindezek ismeretében nem lenne meglepő, ha a Chelsea nem tartana tovább igényt Mutu szolgálataira, aki így a szerződésből hátralévő két évért járó tízmillió eurónak is búcsút mondhatna. (V. J.)

Olvasson tovább: