Kereső toggle

Van Nistelrooy követheti Beckhamet Madridba

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A spanyol napilapok szerint a holland Ruud van Nistelrooy lehet a madridiak nyári nagy fogása. A hír szenzációként hatott a futballvilágban, mivel a támadókban eddig sem volt hiány Madridban, ennek ellenére több Angliában játszó nagymenőt hoztak hírbe az elmúlt időszakban a királyklubbal. Van Nistelrooy, tárt karokkal fogadhatja a Real Madrid ajánlatát Fotó: Reuters

Sokáig Thierry Henry átigazolásáról lehetett hallani, és annak ellenére, hogy a francia hosszabbított az Arsenal együttesénél, még most is él ennek lehetősége. Henry ugyanis egy nyilatkozatában kifejtette, régi vágya, hogy Luis Figóval egy csapatban szerepeljen.

Michael Owen neve is szerepelt az egyesület kívánságlistáján, az Aranylabdával is díjazott fenomén azonban igen sérülékeny, és megvásárlásával nagy rizikót vállalnának a blancók. 

A legújabb kiszemelt holland mellett, maga Ronaldo is szót emelt. A spanyol rádióban a brazil azt fejtegette, bár stílusuk eltérő ugyan, ennek ellenére remekül kiegészítenék egymást a Manchester gólvágójával. Az egykori csapattárs, David Beckham szerint is Van Nistelrooy a világ egyik legjobb befejező csatárja. 

Ezek után már a Real szakvezetője, Carlos Queiroz is véleményt formált az ügyben. 

A portugál tréner szerint a madridiak jelenlegi keretének megbontása hibás döntés lehet, még akkor is ha a holland valóban zseniális játékos.

A manchesteri vezérkar viszont biztos, ami biztos, már elkezdte keresni légiósa utódját.

Szerintük Mateja Kezsmant, a PSV Eindhoven szerb válogatott csatára, lenne az ideális megoldás a holland pótlására. Érdekesség, hogy 2000-ben a Philips gyári csapat, éppen Kezsmant vásárolta meg a Manchesterhez távozó Van Nistelrooy helyére. A szerb fiú az elmúlt hétvégén négy gólt rúgott a Volendamnak a bajnoki mérkőzésen, ezzel jelentősen megemelkedett az árfolyama a piacon. 

Frank Arnesen, a PSV technikai igazgatója elismerte, hogy a Manchesteren kívül további négy-öt klub is érdeklődik játékosa iránt, és biztos benne, hogy a januári átigazolási időszakban a szerb futballista távozik az egyesülettől.

Olvasson tovább: