hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fény és árnyék
Boris Becker kipakolt

2003. 11. 24.
"Pillanat, várj egy kicsit" – ezzel a címmel jelenik meg a hónap végén Boris Becker egykori német teniszcsillag önéletrajzi könyve. A Bild cím? bulvárlapban közölt részletekből kiderül: a háromszoros wimbledoni bajnok nem csak karrierjének csúcspontjairól vall kíméletlen őszinteséggel…



Boris Becker. Hajmeresztő önvallomás Fotó: Reuters

"Egy este rengeteg sört és snapszot ittam, aztán csak arra emlékszem, hogy hazaérve csaknem meztelenül állok a házunk teraszán, nagyon rosszul vagyok, és kérem a feleségemet, hogy lőjön le" – írja például Becker. Nem titkolja azt sem, hogy 1987-től 1992-ig altatókon és alkoholon élt. Mint írja, a stressz és az elvárás olyannyira megviselte, hogy komoly alvászavarai voltak, ám az orvosa által felírt tabletták egy idő után csak whiskyvel "felerősítve" hatottak. "A fájdalmak ellen más gyógyszerek, a magányon pedig a whisky és a nők segítettek" – vallja be a 35 éves legenda. Eközben – a megannyi sportsiker ellenére – Becker egyre depressziósabb lett, mind jobban egyedül érezte magát. A gödörből végül első gyermeke megszületése segítette ki: bevallása szerint ekkor végre volt értelme annak, hogy leszokjon a tablettákról, és kezébe vegye sorsa irányítását.

Ez azonban nem tartott sokáig. Önéletrajzi írásában Becker részletesen leírja, miként akadt össze néhány éve Angela Jermakova orosz modellel, és ez a röpke találkozás miként forgatta fel újra az életét. Karrierjének utolsó versenye az 1999-es wimbledoni torna volt, amelynek elvesztett nyolcaddöntője után hotelszobájának teraszán ücsörgött. Feszültnek érezte magát, és abban a pillanatban csupán egyet akart: kicsit kiengedni. Egy utolsó sörözésre indult újságíró barátaival, játékostársaival. Felesége, a hét hónapos terhes Barbara azonban nem örült az ötletnek. Csúnyán összekaptak, Barbara rosszul lett, és kórházba került. Boris ennek ellenére a nyakába vette a londoni éjszakát. A "végzet asszonyát" az egyik bárban pillantotta meg. Mint írja: "Iszogattam, aztán egyszer észrevettem egy lányt, aki többször is csábos pillantással nézett rám. Ez számomra egyet jelentett: ez a nő akar valamit tőlem. Néhány perc után a WC irányába indult, vártam egy kicsit, majd utána siettem…" Másnap, mintha mi sem történt volna, elhozta feleségét a kórházból, majd közösen hazarepültek Németországba. 

A következő februárban egy fax érkezett az orosz modelltől a terhesség hírével, melyet később DNS-teszt erősített meg. Feleségének csak 2000 szeptemberében vallotta be félrelépését, s a pár végül 2001-ben vált el. Barbara ekkor azonnal a közös lakóhelyüknek számító floridai Miamiba repült két gyermekükkel, és a bírósághoz fordult jogi védelmet kérve férjével szemben. Barbara 10 millió fontos (4,2 milliárd forint) gyermektartást és a 2 millió font érték? közös ház használatát követelte, és a bíróság meg is ítélte ezt számára. Jermakova 3 millió fontot (mintegy 1,2 milliárd forintot) követelt gyerektartásként Beckertől, akinek végül is 2 millió fontot kellett fizetnie. A bajokat még az is tetézte, hogy az egykori teniszcsillagot adócsalás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a müncheni bíróság.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!