Kereső toggle

Real Madrid: A védelem lehet a királyi gárda Achilles-sarka

Klasszis hátvéd kerestetik

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Sokak véleménye szerint a jelenlegi Real Madrid minden idők legerősebb klubcsapata. Az tény, hogy Iker Casillas zseniális kapus. A középpályássor bombaerős: az új szerzemény, Beckham, valamint Zinedine Zidane és Luis Figó; elöl a két ék, Raul és Ronaldo felel a gólokért. Ez a lista ugyan tekintélyes, de ahhoz kétség nem férhet, hogy a védelem kész átjáróház. 

A baloldalon guggoló Makelele is elhagyta a Realt. Fotó: Reuters

"Hátul nem vagyunk a legszilárdabbak, ezért decemberben, amikor megint lehet majd igazolni, mindenképpen körül kell néznünk a piacon" – mondta Jorge Valdano, a madridiak sportigazgatója a spanyol televízióban elhangzott nyilatkozatában.A képen Perez elnök érthetően gondterhelt Fotó: Reuters

A kedd este lejátszott Villareal–Real Madrid (1–1) bajnoki mérkőzés alátámasztotta a vezető ezen kijelentését. A madridiak döbbenetesen gyenge játékot produkáltak, igaz ugyan, hogy Beckham sistergős szabadrúgásai élményszámba mentek, ettől eltekintve a csapat, és ezen belül a hátvédek teljesítménye kritikán alulinak minősíthető. A királyi gárda csupán egy késői fejessel tudott pontot menteni.

A védelem problémái már tavaly is láthatóak voltak, és 29. bajnoki cím ürügyén lényeges megjegyezni, hogy a sokáig listavezető Real Sociedad elfáradt az idény végére, és a rutinosabb Real ezért ünnepelhetett. Vicente del Bosque legénysége a nemzetközi színtéren viszont már nem tudott csúcsra jutni. A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Juventusszal szemben maradt alul.

Ez az esemény azt jelentette, hogy del Bosque korábbi sikerei ellenére is távozni kényszerült. A csapat élére kinevezett új edző, Carlos Queiróz, eddig a Manchester Unitednél dolgozott, Sir Alex Ferguson segítőjeként. 

Elbocsátották a védelem megingásaiért felelősnek tartott csapatkapitányt, a veterán Fernando Hierrót is, ideje volt, de a pótlására nem érkezett megfelelő képesség? játékos. A jelenlegi keretben játszó két belső védő, Iván Helguera és Francisco Pavón sem tűnik megnyugtató megoldásnak, ezért a játékospiacon kellett szétnézniük a "blacók"-nak.

A megvásárolni kívánt új argentin reménység, Gabriel Milito sérült térde az orvosi vélemények szerint nem bírta volna a terhelést, ezért
letettek a szerződtetéséről. 

A Leverkusen a brazil Lúciót nem engedte, Valencia adta volna az argentin Fabian Ayalát, de a játékos végül mégsem költözött Madridba. Christoph Metzelderért a Real Madrid kilencmillió eurót kínált, a védő azonban kijelentette, egyelőre marad Dortmundban. Azzal, hogy a Chelsea az átigazolási időszak utolsó perceiben huszonhat millió euróért szerződtette Claude Makelelét, a már távozott két védekező középpályás, a brazil Flávio Conceicao (Dortmund) és 

Albert Celades (Bordeaux) után újabb védekező emberét veszítette el a Real. 

Olasz lapértesülések szerint a királyi gárda a Juventus holland középpályásával, Edgar Davidsszel szeretné pótolni a távozó franciát. 

A holland "Pittbull" kimaradt a Juve Empoli elleni keretéből, és könnyen lehet, hogy a Stephain Appiah érkezésével a torinóiaknál kegyvesztetté váló játékos átigazol a királyi klubhoz.

A Florentino Pérez által irányított egyesület óriási bevételekre tehet szert ebben a szezonban, ugyanis a Real termékei, illetve szolgáltatásai kiterjednek a világ minden tájára. Ennek ismeretében kérdés, hogy a labdarúgócsapat egy ilyen védelemmel képes-e a klub hagyományaihoz és márkanévéhez méltó produkcióra.

Olvasson tovább: