hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Remekel a Kemény-legénység
10. Vízilabda-vizes vb., Barcelona

2003. 07. 28.
Japán után idén Spanyolország adott otthont az úszó- és vízilabda-világbajnokságnak. Amíg két éve Fukuokában három érmet szereztek sportolóink, addig idén magasabbra került a léc, négy-öt érmet is remélnek a szakvezetők.



Pólósaink a döntőért mérkőzhetnek Fotó: Reuters

A vizes sportágakban Magyarország klasszikusan a legjobbak között foglal helyet. Ennek megfelelően idén is nagy várakozások és esélylatolgatások előzték meg a világversenyt. Az úszók küzdelmében férfiaknál és nőknél több versenyszámban egyaránt dobogós helyekre számítunk. Az éremszállítók közé leginkább Risztov Évát, Kovács Ágnest és Cseh Lászlót várják. A várakozásokhoz képest eddig a következőképpen alakult a vb.:

Risztov Éva, 400 méter gyorsban Európa-bajnok úszónőnk futamgyőzelemmel, összetettben a második legjobb idővel került a középdöntőbe. Risztovnak mindenképpen jó esélyei vannak dobogós hely elérésére, ugyanis a világcsúcstartó lengyel Otylia Jedrzejczak eddig elmaradt korábbi világcsúcs-teljesítményétől. Kovács Ágnes világbajnokunk sajnos lényegesen gyengébben szerepelt korábbi eredményeinél Kedvenc számában, 100 méter mellben nem sikerült a fináléba jutnia, míg 200 méter vegyesben is csak a hatodik helyet tudta megcsípni.

A férfiak közt Cseh László hetedik legjobb idővel 100 méter háton jutott a döntőbe. 100 méter mellen a 14 éves Gyurta Dániel remekelt, akit a futamában egyedül a világbajnok japán Kitadzsima előzött meg, így bejutott a középdöntőbe. Zubor Attila, 100 méter gyorson magyar csúcstartónk jócskán elmaradt hazai rekordjától, így hetedik futamhelyezéssel kiesett a 160 fős, népes mezőnyből.

A második versenynapon három világcsúcs is született Barcelonában: 100 méter mellen a japán Kitadzsima 59.78 másodperces eredménnyel döntötte meg az orosz Roman Szludnov korábbi világcsúcsát. Az ausztrál Matthew Welsh 50 méter pillangóban, honfitársnője, Leisel Jones pedig 100 méteres mellúszásban ért el új világrekordot.

Pólósainknál fordult a kocka. A két éve világbajnoki ezüstérmes női válogatottunknak most nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé. A férfiak azonban eddig kiváló teljesítményt nyújtva csoportelsőként, majd a negyeddöntőt 13:5-re nyerve a szlovákok ellen, bejutottak az elődöntőbe. Az elődöntőben lapzárta után a görög válogatott lesz az ellenfelünk, amely csapat a negyeddöntőben 4:2-re verte az USA válogatottját.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!