hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Fradi és az MTK meglépett a mezőnytől
Borsodi liga: bajnokság félidőben

2002. 12. 16.
December 6-án a Kispest–Honvéd–Ferencváros mérkőzéssel fejeződött be a Borsodi liga őszi szezonja. A Ferencváros 2–1 arányú győzelmével megszerezte az őszi elsőséget. A legjobb játékosállománnyal rendelkező IX. kerületiek a nagy rivális MTK elleni győzelmük után kezdhettek reménykedni abban, hogy a Honvéd elleni siker esetén első helyen várhatják a tavaszi szezon kezdetét. 



Czvitkovics (MTK) és Balog (FTC) párharca. Az örökrangadók dönthetik el a bajnokságot Fotó: MTI

Garami József mesteredző legénysége, a 27 bajnoki címet nyerő klub hagyományaihoz méltóan teljesítette is a szurkolók óhaját. A jobb gólaránynak köszönhetően sikerült megelőzni az ugyancsak 38 pontos MTK–Hungária csapatát. A két csapat erejét mi sem bizonyítja jobban, hogy a harmadik helyezett Újpesttel szemben nyolcpontos előnyre tettek szert. A siker értékét tovább növeli, hogy mind a Fradi, mind az MTK kapuja hét-hét mérkőzésen maradt érintetlen, ez a védelmek összehangolt játékát, és a két kapust, Sz?cs Lajost és Hajdú Attilát dicséri.

A Franzstadtiak idegenben megbízhatóbb teljesítményt nyújtottak, csak az Újpest elleni 0–3 okozott nagy csalódást a csapat és népes tábora számára. Hazai pályán már több kínos eredmény is született. Az MTK és a Békéscsaba elleni 0–1, valamint a Debrecen elleni gólnélküli döntetlen rontott az otthoni statisztikán. Mindezek ellenére a zöld-fehérek büszkék lehetnek az őszi produkciójukra. A középpályások közül kiemelkedett Lipcsei Péter csapatkapitány, aki nehéz helyzetekben fontos gólokkal járult hozzá a sikeres szerepléshez. A támadók közül ki kell emelni Gera Zoltánt, aki nemcsak élményszámba menő góljaival, hanem látványos gólpasszaival is segítette csapatát. Az új szerzemény, Tököli Attila kilenc gólja ellenére visszafogott teljesítményt nyújtott, remélhetőleg a folytatásban a tőle megszokott jó játékkal szórakoztatja majd a közönséget. A bajnoki cím megszerzése érdekében a legnépszerűbb egyesület a szünet alatt tovább kívánja erősíteni játékosállományát. A hírek szerint a katasztrofális anyagi helyzetbe került Dunaferrtől érkezhet több játékos. 

Az MTK szereplése is elismerésre méltó. A visszatért mesteredző, Egervári Sándor remek csapatot rakott össze a Hungária körúton. Az egyesület mezét újra magára öltő hátvéd, Molnár Zoltán és a Romániából igazolt Daniel Rednic megvásárlása telitalálatnak bizonyult. A góllövőlistát vezető csapatkapitány, az örökifjú Illés Béla 13 góllal bizonyította, hogy továbbra is meghatározója az MTK eredményes játékának. A Hideg-kuti-stadionban csak az FTC tudta (Gera találatával) legyőzni az örökrangadóra az eltiltott Illés nélkül felálló kék-fehéreket, míg az összes többi csapat pont nélkül volt kénytelen távozni. Az idegenbeli szereplésen még lehet javítani, mivel két vereség (Győr 0–1, Sopron 2–3) és két döntetlen (a Videoton és a Debrecen elleni 0–0) is rontja az egyébként remek mérleget. Az eddig 21 bajnokságot nyert egyesületnél is terveznek keretjavítást a szakvezetők a tél folyamán. Az évszázados riválisok versenyfutása a bajnoki cím megszerzéséért még izgalmasabbá teheti a tavaszi idényt.

A kiesésre esélyes gárdák, a már említett Dunaferr, a Békéscsaba, valamint a nagy múltú Honvéd vívhatnak majd élet-halál harcot az élvonalban maradásért. Az alapszakaszt követő rájátszás ugyanis kettéosztja a tizenkét csapatból álló mezőnyt, az első hat a bajnoki címért, míg a többiek a kiesés elkerüléséért folytatják a küzdelmet a Borsodi ligában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!