hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A 2003-as Év Autói

2002. 12. 16.
Az idén az 58 európai autós újságíróból álló zsűri a Renault Megane II modelljét választotta a 2003-as Év Autójává. Az autó hátsó részének formája rendkívül merész, az elődmodellnél húsz literrel kisebb csomagtartó volt az ára annak, hogy a Renault Avantime formai jegyeit átmentsék az alsó középkategóriába is. Az újságírók döntését az avantgárd formavilágon kívül a kiváló gördülési komfort, a sebességfüggő első fényszóró és az alapáron járó nyolc légzsák segítette elő. A Megane II az EuroNCAP független töréstesztjein megkapta a legmagasabb, ötcsillagos értékelést. Nem sokkal csúszott le az első helyről a Mazda 6; harmadik helyen végzett a Citroën C3-as modellje. További helyezettek: Honda Jazz, Ford Fiesta, Opel Vectra, Mercedes-Benz E osztály.

A haszongépjárm?-szakújságírók is megválasztották a kategória legjobbját. A húsztagú szervezet a lehetséges 140 pontból 126-ot adott a Ford Transit Connectnek. Mivel a nagy Transit 21 hónapja vezeti a hazai eladási statisztikákat, a hazai vezérképviselet reményei szerint a Connecttel is új korszak kezdődik a haszongépjárművek ezen szegmensében. Ellentétben egyes konkurens modellekkel a Ford nem személyautókból származó fő-, illetve részegységeket használt a Connect építésénél. Nagy figyelmet szenteltek a kormányzás és a felfüggesztések minőségének, csakúgy mint a fékeknek és az úttartásnak. Az első helyezés egy kompromisszumot nem ismerő haszongépjárművet dicsér, amely személyautós vezethetőséggel büszkélkedhet. Az alacsony fenntartási költségeket ígérő Ford Transit Connect már Magyarországon is kapható.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!