hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jordan Washingtonban folytatja
NBA. Wizards: Cél a rájátszás

2001. 09. 17.
Másodszor is visszatér a kosárlabdasport valaha élt legnagyobb játékosa, Michael Jordan. A hatszoros bajnok, a Chicago Bulls legendás hátvédje a "szeles város"-ban üzemelő éttermében tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy akár évekig képes az NBA-ben játszani.



Michael Jordan. Elkelt Fotó: Reuters

A két év kihagyás után újrakezdő "Air" 39. évét tapossa, de mint mondja, csak a játék szeretete az egyedüli motivációja. Sokakban felmerülhet, hogy ilyen idős korban képes-e még a "Levegő Ura" arra, hogy sikerre vezesse a Washington Wizards gárdáját, melynek eddig társtulajdonosa volt. 

"A Washingtonnak ugyan nincs esélye a bajnoki cím megszerzésére, de ha több meccset nyerünk, mint amennyit elvesztünk, akkor már elégedettek lehetünk. A rájátszásba kerülés pedig egészen fantasztikus lenne" – mondta Jordan, aki akár tulajdon részét is képes lenne feláldozni azért, hogy fiatal társait a győzelem művészetére tanítsa. Féltenünk nem kell Jordant, hiszen részvénycsomagját Abe Pollin többségi tulajdonos vásárolja meg, cserében az egykori "Főbika" részt vásárol a Washington Capitals (NHL) csapatából. Ráadásul megveszi a Wizards és a Capitals otthonául szolgáló MCI Center egy részét. A szakmai igazgatóként is tevékenykedő Jordannak lehet, hogy nem kell megválnia Wizards-részvényeitől, mert a szintén visszatérő Mario Lemieux esetében is eltekintettek a szabály alkalmazásától az illetékesek. Mint ismeretes, a Pittburgh Penguins tulajdonosaként játszó "Szuper Mario" továbbra is igazgatja a pennsylvaniai egyletet.

A megfelelő kondíció elérése érdekében edzőmeccseken játszott Jordan olyan NBA-csillagok társaságában, mint "Penny" Hardaway, Michael Finley, Ron Artest, Juwan Howard és Antoine Walker. Meg is sérült, borda- és térdfájdalmai múltával jelezte, kész a játékra. Óvatosságból azonban a végleges döntést jövő hétre ígérte. Az október 30-án kezdődő bajnoki szezon első mérkőzését a Wizards a New York Knicks ellen játsza. Bízzunk benne, hogy a Madison Square Garden parkettjére Jordan is kifut társaival együtt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!