hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csak nézünk, mint a moziban
Bemutató: Mazda MPV

2000. 09. 16.
   Barátságos belső tér   Teljes kényelem a családnak    Az új Mazda MPV az egyesült államokbeli detroiti autókiállításon két díjat is kapott: az "Év autóbeltér formatervezési díját", valamint "A legjobb vétel" kitüntető címet. A tengerentúlon az egyterűek divatja nem új keletű, a szakmai elismerésnek súlya van, a 49 indulóból a Mazda MBV belterét szavazták a legjobbnak, ezzel olyan riválisokat előzött meg, mint a BMW X5-ös vagy a Dodge Dakota Quad Cab modellek. A fentiek tükrében nem meglepő, hogy az MPV eladások a tavalyihoz képest 481 százalékkal nőttek az USA-ban. Ez a hétszemélyes modell elektromos ablakokat kínál mindkét oldalsó ajtóra is, valamint állítható, dönthető, csúsztatható és eltávolítható üléseket mindkét hátsó üléssorban. Az üléseket hátrafelé haladva emelkedő magasságban szerelték be, a kilátás a mai mozikhoz hasonlóan multiplex élményt nyújt, fejmérettől függetlenül. A hátsó futóművet úgy alakították ki, hogy ne foglaljon helyet a 294 literes csomagtérből, amely 2745 literesre bővíthető a 2. és a 3. üléssor kiszerelésével. Jelentős közérzetjavító az új fejlesztés? légkondicionáló berendezés, amellyel a hátsó tér hőmérséklete az első traktustól külön szabályozható. Az autót jelenleg egyetlen kétliteres, 123 lóerős erőforrással kínálják, amely 14 másodperc alatt gyorsítja fel 100 kilométeres sebességre az 1530 kilogrammos autót, melynek végsebessége 180 km/h. A Mazda az MPV-vel nem titkoltan azokat a jómódú, többgyermekes, családos vásárlókat célozza meg, akik hajlandók kifizetni a 8 millió forintos vételárat, tudván azt, hogy jó vásárt csaptak. (K. S.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!