hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ötödik hely és Sydney
14. női kézilabda-vb

1999. 12. 18.
A múlt héten zárult a női kézilabda-világbajnokság. Válogatottunk a négy közé jutásért Norvégiával mérkőzött. Az eredmény 21:24. Nem volt jobb az ellenfél, a védelem néha brutális védekezéssel támogatta Leganger kapust. A macedón bírók engedték a sportszerűtlen játékot, aminek a mieink nem találták meg az ellenszerét. Dobogós álmaikat vesztett lányainknak egy célja maradt: Sydney. Az 5-8. helyért és az olimpiai kvótáért Németország csapatát lehengerlő játékkal verte csapatunk. A 300 néző 39:25-ös magyar sikernek tapsolhatott. Kántor Anikó és Lőwy Dóra 7-7 góllal vette ki részét, míg Nagy Anikó és Farkas Ágnes 6-6 találatot szerzett. Az irányító zseni, Kökény összefogta a csalódott gárdát, és emellett 3 gólt vágott Schanze kapujába. E sikeres ütközet után a dánokkal mérkőzött a válogatott az 5. helyért. Újabb edzőmérkőzésen 35:27-es győzelem született az egykori világbajnok ellen. Farkas Ágnes 11 góllal a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt, Kökény és Balogh Bea 4-4 góllal biztosította be a sikert. A mindössze egyszer vereséget szenvedő gárda tehát lemaradt a dobogóról. A (sokak szerint a vb legjobb csapatát alkotó) mieink közül Lőwy Dórát a torna válogatottjába is beszavazták. A döntőben Norvégia Franciaország legjobbjaival mérte össze tudását. Kétszeri hosszabbítás után az Európa-bajnok házigazda diadalmaskodott 25:24-re. A franciák, akik sokáig vezettek, izgalomba hozták a tízezer szurkolót. Nicolas kapus remek védései, Miaro és Duchemann góljai nyílttá tették a mérkőzést. A nagyobb rutinnal rendelkező skandinávok Grini vezetésével megfordították a mérkőzést, és elhódították az elsőséget. A találkozón 8 gólt elért Grini lett a torna gólkirálynője. Leganger szenzációsan védett, Duvholt (4) és Hundvin (6) góljaira szükség volt a győzelemhez. A francia együttes története legjobb eredményével vigasztalódhat. Jövőre az olimpián a magyar csapat pedig remélhetőleg éremmel kárpótolja a szurkolókat.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!