Kereső toggle

Harc az antiszemitizmushoz való jogért

A Kongresszusba gyűrűzhet a BDS

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A 2001-es, hírhedten antiszemita durbani ENSZ- konferencián útjára indult BDS Mozgalom Izrael és az ott élő zsidóság bojkottálását, az ottani befektetések felfüggesztését és különféle gazdasági szankciók alkalmazását tűzte zászlajára. Demokrata képviselők most azon igyekeznek, hogy ez kongresszusi szintű támogatást nyerjen Amerikában.

 

Bár a BDS a felszínen gazdasági nyelvezetet alkalmaz, nem kell mély kutatás a mozgalom radikálisan antiszemita jellegének feltárásához. A diszkriminációt és rasszizmust képviselő szervezet ellen számos fórumon és kormányzatban fölvették már a harcot, mint ami az antiszemitizmus új formája.

Az Egyesült Államok Kongresszusában tevékenykedő négy újbalos demokrata képviselőnő, akik nemrégiben még Trump elnökkel is majdhogynem ölre menő szóváltásba keveredtek, élére álltak az amerikai törvényhozáson belül terjedő antiszemitizmusnak.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: