hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Liberális boszorkányüldözés tinédzserek ellen
Nincs felejtés, nincs megbocsátás!

2019. 07. 26.
Kyle Kashuv esete jól tükrözi az amerikai kultúr­harcot. Egy iskolai mészárlást túlélő konzervatív aktivista diákra több évvel korábbi megjegyzései miatt a Harvard készséggel húzza rá a vizes lepedőt.

V ajon mit keres egy elit oktatási intézmény az oda jelentkezőkben? Potenciált? Jellemet? Vagy egyéniséget? Mitől emelkedhet ki egy diák a sorból? Úgy tűnik, Kyle Kashuv tökéletes választásnak tűnt a Harvard részéről. Nem csupán kiváló tanuló, de egyúttal súlyos tragédia szerencsés túlélője is.

Amerika történetének legszörnyűbb iskolai lövöldözése 2018. február 14-én, a floridai Parklandben, a Marjory Stoneman Douglas Gimnáziumban történt. Egy 19 éves kicsapott diák a hírhedt 1999-es Columbine-tömegmészárlást is felülmúlta, amikor 17 diákkal és dolgozóval végzett. Kashuv, az Izraelből Amerikába költözött zsidó család akkor 16 éves sarja a szörnyű napon az osztálya szekrényébe rejtőzött.

Kashuv nemcsak hogy túlélte a tragédiát, de komoly aktivista tevékenységbe is kezdett. Azonban, mintegy a népszerű March for Our Lives (Felvonulás az életünkért) ellensúlyozásaképp, ő nem a fegyverkorlátozás mellett szólal föl, hanem a konzervatív álláspontot képviseli. Több tanára ízléstelennek találta, hogy olyan fotót közölt magáról, amin fegyvert tart a kezében egy céllövöldében. Egyik oktatója odáig vetemedett, hogy a „következő Hitlernek” titulálta a fiút, amiért a tömegmészárlás után önvédelmi programokon fegyverhasználatot tanult.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!