hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Irán Európa bajaiért is felelős!
Interjú Dore Golddal, volt izraeli ENSZ-nagykövettel

2019. 05. 30.
A ’79-es forradalom óta a Nyugat igen kemény árat fizetett az iráni mullahok uszításának, felforgató tevékenységének és terrorizmust támogató lépéseinek következtében. Trump keményen igyekszik ellenállni a hegemón perzsa törekvéseknek. Ennek kapcsán a Hetek interjút készített Dore Golddal, volt izraeli ENSZ-nagykövettel.


10 éve jelent meg Iránnal kapcsolatos könyve. Veszélyesebb erő lett azóta a perzsa állam?

Irán nem csupán a Közel-Keleten, hanem azon túl is igen veszélyes erőként tör föl; befolyásolja Európát és más régiókat is. Sajnos azonban Irán világméretű hatását sokan nem látják át. Európában ugye sokan aggódnak a nagymértékű közel-keleti bevándorlástól; no már most, ennek egyik fő okozója is Irán, mivel egyszer csak úgy döntött, hogy átveszi az uralmat Szíriában és azt virtuális provinciájává teszi. Nem véletlen, hogy most már Irán 35. régiójának hívják sokan. Nem csupán hadi állásokat hozott létre ott, hanem az ország demográfiai összetételét is manipulálja. A szír lakosság 60 százaléka szunnita muszlim volt korábban (a maradékot drúzok, alaviták stb.), Irán viszont azon dolgozik, hogy minél inkább síita társadalom alakuljon ki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!