hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Netanjahu telitalálata
Rakétatűz alatt formálódik a koalíció

2019. 11. 14.
„A terrorszervezetek vezetőinek, a parancsnokoknak és a terroristáiknak tudniuk kell azt, hogy mind ott vannak a radarokon, és bármikor, bárhol lesújthatunk rájuk” – mondta Benjamin Netanjahu azt követően, hogy az izraeli hadsereg Gázában likvidálta az Iszlám Dzsihád Al-Kudsz elitalakulatának katonai parancsnokát, Baha Abu al-Atát.

Az izraeli kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy a terroristák hiába rejtőznek el civilek mögé, tetteik nem maradnak büntetlenül. Miközben a Hamasz időről időre felfüggesztette az Izrael elleni rakétatámadásokat, az Iszlám Dzsihád ezeket nem tekintette magára nézve kötelezőnek. Al-Ata az elmúlt években az első számú felelőse volt annak, hogy a dél-izraeli lakosság a palesztinok részéről fogcsikorgatva elfogadott fegyverszünetek idején sem élhetett nyugalomban, mert rendszeresen rakétatámadások érték őket. Ilyenkor a Hamasz mosta kezeit, az Iszlám Dzsihád pedig hol elismerte, hol pedig „véletlennek” minősítette a támadásokat.

Netanjahu ezt közvetlenül megtapasztalhatta, amikor a szeptember végi választások előtti héten Askelonban egy kampánygyűlésen a biztonsági szolgálat emberei kísérték le sebtében a pódiumról, mert megszólaltak a légvédelmi rakéták. Az incidens kellemetlenül érintette Netanjahut: az ellenzék a televízióban közvetített és az interneten villámgyorsan elterjedő felvételeket arra használta fel, hogy kijelentse: Izraelben olyan súlyos a biztonsági helyzet, hogy még a miniszterelnök sem tudhatja, mikor kell óvóhelyre menekülnie.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!