hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trump Európa-politikája
Keleti nyitás?

2018. 06. 28.
Az Egyesült Államok orosz és kínai érdekek támadása alatt álló, stratégiai „hadszíntérnek” tekinti Európát. az új látásmódot sokan „keleti tolódásként” értékelik.

A Kelet-Európa szakértőként számon tartott  A. Wess Mitchell (három külpolitikai könyvet – köztük a magyarul is megjelent Nyugtalan határvidéket –  publikált)  közel egy éve tölti be az európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkári posztot a Trump-kormányban. Június elején a washingtoni székhelyű The Heritage Foundation konzervatív agytröszt előtt tartott beszédében vázolta fel az adminisztráció Európa-stratégiáját.

Bevezetésként méltatta a nyugati szövetségrendszert és a civilizációt, amelyen az nyugszik, és amely példátlanul hosszú ideje biztosítja „a demokráciát, a személyes szabadságot és a jogrendet”. A Nyugat azonban, szögezte le rögtön Mitchell, felkészületlen mindennek a megvédésére.

A nyugati szövetség megszilárdítása

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!