hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Putyin-éra titka
Elsöprő siker a választáson

2018. 03. 22.
Miért szavaznak az oroszok mindig keménykezű vezetőre? A kérdés persze megfordítható: miért szavazna bármelyik ország gyengekezű vezetőre? Vlagyimir Putyin 19 év után újabb 6 évig vezetheti Oroszországot.

Hosszú idő kemény kampányolása előzte meg a március 18-ai orosz elnökválasztást. Nyolc jelölt indult harcba a több mint száztíz millió orosz választópolgár kegyeiért. Az eredmény mégis már az első pillanattól borítékolható volt, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin győzelmében egy percre sem kételkedett senki. Közel 77 százalékos győzelmet aratott, míg a második legnépszerűbb jelölt még a 12 százalékot sem érte el. Putyinra három és félszer annyian szavaztak, mint az összes többi jelöltre együttvéve. De akkor mire fel a komoly kampány?

Teljes mozgósítás

A kormány buszokkal szállította a tömegeket a szavazóhelyiségekhez, az urnák körül több helyen ételosztást szerveztek, volt, ahol műsorok és akciók csábították a szavazókat. Érkeztek hírek arról is, hogy állami munkaadók vagy a hatóságok gyakoroltak nyomást az emberekre, több videófelvételen pedig látszik, hogy hamis szavazólapokkal tömik az urnákat. Putyin győzelme nyilvánvalóan nem ezeken múlt, 65 százalékos előnyt még a legmegátalkodottabb módszerekkel sem lehet összecsalni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!