hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A gyűlölet expója
Minden idők legnagyobb palesztinpárti rendezvénye Londonban

2017. 06. 08.
Az elmúlt hetekben több véres terrortámadás is történt a szigetországban, ám a kormányt ez sem rettenti el attól, hogy a Westminster közvetlen szomszédságában adjon otthont egy terrorszervezetekkel cimboráló csoport gigantikus rendezvényének.

A hatnapos háború és Jeruzsálem újraegyesítése 50. évfordulójának euforikus izraeli ünnepségeire kontráz rá Európa legnagyobb palesztin expója, mely London központjában a brit kormány támogatásával valósítja meg kulturális köntösbe bújtatott Izrael- és zsidógyűlölő kampányát.

Július elején London szívében, a westminsteri Queen Elizabeth II Köz­pontban, a Big Ben árnyékában tartják a kétnapos rendezvényt, mely a szervezők szerint minden idők legnagyobb palesztin társadalmi, kulturális és szórakoztató eseménye Európában. A Palexpo webes felületéről kiderül, hogy az elsődleges cél az, hogy minél több 18 és 30 év közötti fiatalt sikerüljön ügyük mellé állítani, amely „a béke és az igazság helyreállítása azon a földön, amit erőszakkal szállt meg a zsidó állam, Izrael”.

A programtervből kiderül, hogy a hat szinten megrendezett exkluzív eseményen interaktív workshopok, előadások, oktatóprogramok, galéria és piac keretében igyekeznek bemutatni a palesztin gasztronómiát, kultúrát és történelmet. Az elmúlt évek sérelmeinek hosszú listája a száz évvel ezelőtt elfogadott Balfour-nyilatkozattal kezdődik, majd a hatnapos háborút követő „megszálláson” keresztül a tíz évvel ezelőtti gázai blokád tragédiájáig kalauzolja a látogatókat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!