hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az eddigi legszigorúbb terrortörvény készül
Anglia bekeményít

2014. 12. 11.
Négy keresztény gyermeket fejeztek le az Iszlám Állam terroristái – ezt állítja egy Irakban szolgáló anglikán lelkész. Andrew White szerint a dzsihádisták azért végeztek ilyen barbár módon a gyerekekkel, mert azok a felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak áttérni a muzulmán vallásra. Az Iszlám Állam kalifátusának kikiáltása óta napról napra hasonló brutalitású hírek látnak napvilágot, éppen ezért érthető, hogy a brit kormány elsőként bekeményít a hazatérni vágyó iszlamistákkal szemben: bemutatták az új terrorizmusellenes programot, amely – ha a parlament is rábólint – minden korábbinál nagyobb hatalmat ad a hatóságoknak a terrorgyanús személyekkel szemben.

Andrew White anglikán lelkész (kis képünkön) egyike a maroknyi keresztény szolgálónak, akik hosszabb ideig Irakban mertek maradni az Iszlám Állam térhódítása és kegyetlenkedése óta. A férfi az Orthodox Christian Networknek adott interjújában nyilatkozott először arról, hogyan űzték ki az Iszlám Állam terroristái a szeme láttára a keresztényeket Irakból. Elmondása szerint a bagdadi keresztények a bombázások és merényletek elől először ősi városukba, Ninivébe menekültek, biztonságot remélve. Egy napon azonban itt is megjelentek a terroristák hírhedt fekete zászlóikkal, és elkezdték gyilkolni a keresztényeket. White szerint rengeteg embert mészároltak le, voltak teljes családok, akiket egyszerűen félbevágtak a dzsihádisták.

A lelkész beszámolt egy másik brutális esetről, amikor egy iszlamista nyíltan választás elé állított egy felnőtt keresztény férfit: vagy utánamondja azokat a szavakat, amelyekkel megtagadja bibliai hitét és áttér az iszlámra, vagy ott helyben megöli gyermekeit. Az apa végül megmentette gyermekei életét, de az eset után azonnal felhívta White-ot, és kétségbeesetten azt kérdezte tőle, hogy vajon Jézus meggyűlölte-e őt, amiért megtagadta. A lelkész erre azt a válasz adta: Jézus szeret téged, és örökké szeretni fog.

Egy hasonló esetben azonban a bátor keresztény gyermekeknek szó szerint mártírhalált kellett halniuk. White beszámolója szerint a terroristák sorba állították a fiatalokat, és felszólították őket, hogy mondják utánuk a szöveget, amellyel muzulmánokká válnak. Négyen közülük – mindegyikük 15 év alatti volt – kiálltak a sorból, és kijelentették, hogy Jézust szeretik, mert ő mindig velük volt. A terroristák ott és azonnal levágták mindegyikőjük fejét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!