hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Malala Juszufzai: a lány, aki legyőzte a tálibokat
Fejlövéses merénylet túlélőjeként gyermeki hittel küzd a lányok tanuláshoz való jogáért

2013. 10. 18.
Malala Juszufzait, a gyermekek tanításáért évek óta kampányoló tizenhat éves pakisztáni lányt éppen egy éve próbálta örökre elnémítani a tálib rendszer. A támadást túlélő, és a lányok tanuláshoz való joga mellett azóta is rendület­-lenül kiálló tinédzser számos elismerésben részesült, neve a Nobel-békedíjra javasoltak között is szerepel. (2013. 10. 11.)

Úgy tűnik, a tálibok azon szándéka, hogy egy jól irányzott golyóval végezzenek Malalával, és vele együtt azzal a harccal, melyet a pakisztáni gyermekek, köztük kiemelt módon a lányok tanuláshoz való jogáért vív, nemcsak meghiúsult, hanem éppen ellenkező hatást váltott ki.

Tavaly október 9-én a hazafelé tartó iskolabuszon, az ellene elkövetett fegyveres merényletet a lány csodálatos módon túlélte.

Azóta még bátrabb és elkötelezettebb szószólója a hazájában és más országokban élő, a tanulási lehetőségektől megfosztott rétegeknek. A támadás révén világszerte ismertté vált, és számos kitüntetésben részesült Malala a korábbiakhoz képest nagyobb nyilvánosság előtt kampányolhat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!