hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Iszlám fasizmus
A béke nem mindig békés úton jön…

2013. 06. 06.
Egyre nehezebben viseli Anglia a multikulturalizmust. A woolwichi mészárlást követően országszerte tapintható a türel­me­t­lenség és az elkeseredettség a fanatikus iszlámmal szemben, amely a közember szemében szabadon burjánzott az elmúlt években. Az ügyben megszólalt Tony Blair volt miniszterelnök is, aki szerint további és akár nagyobb konfliktusokra is számítani kell a jövőben.

Vidám csevegés hallatszik egy chiltoni pubban, az összegyűlt társaságot az sem zavarja, hogy a nemzeti válogatott nem teljesített valami fényesen.

A plazmatévén hirtelen elkezdődik a tíz órás hírek, és a légkör megfagy. A televíziós bejátszásban Michael Adebolajo, az egyik woolwichi gyilkos látszik, amint egy korábbi tüntetésen beszél, ugyanolyan őrült arccal és leállíthatatlan módon, mint ahogy a gyilkosságot követő felvételeken látszik. A felvétel lemegy, a döbbenet marad, sokáig senki nem szólal meg, a levegőben érződik az indulat és az elkeseredettség…, majd valaki megszólal: „Kisebbségben vagyunk a kisebbséggel szemben.”

A pulton egy Daily Mirror. A címlapon Ashraf Islam, valódi nevén Mark Townley, aki a börtönben tért át az iszlámra, és meg akarta ölni Harry herceget. Az emberekkel beszélgetve kiderül, hogy egyre nehezebben viselik, hogy mindent el kell fogadniuk, amit egy harcias kisebbség követel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!