Kereső toggle

Olaszország: újabb rengések

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Több mint ötven utórengés tartotta félelemben szerdára virradóra Észak-Olaszország lakóit, akik közül több ezren töltötték sátrakban az éjszakát, mivel féltek visszamenni otthonaikba. A legerősebb rengés 3,54 erősségű volt - egy nappal az után, hogy tizenhatan vesztették életüket, és több mint háromszázan megsebesültek az Emilia Romagna tartományt ismételten sújtó, a Richter-skála szerinti 5,8-es erősségű keddi földrengésben. Mint arról beszámoltunk, tíz nappal korábban ugyanebben a térségben hét áldozatot követelt a földrengés. Szakértők szerint akár hetekig, sőt hónapokig várhatóak utórengések a katasztrófa sújtotta Bologna-Ferrara-Modena háromszögben.

Cavezzo városában a tűzoltók tizenkét órás fogság után élve húztak ki a romok alól egy hatvanöt éves asszonyt, akit a rádőlt szekrény védelmezett meg a további sérülésektől egy ötemeletes lakóépület leomlásakor.

A földrengés súlyos károkat okozott reneszánsz kori épületekben, templomokban és tornyokban. Az olasz kormány vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, miért bizonyultak a vártnál sokkal gyengébbnek a modern építmények.

 

Olvasson tovább: