hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elutasítják a Jobbikot

2011. 11. 03.
A hétvégén tartott cionista konferenciára reagálva elítélte a kormány külpolitikáját a Jobbik: a párt szerint az „szánalmas és cionistafüggő". A jobbikos Gyöngyösi Márton - válaszul arra, hogy a hétvégén több európai radikális szervezet is elzárkózott a pártjával való együttműködéstől - azt nyilatkozta, hogy számukra „örömteli hír" az, hogy ezek a szervezetek (amelyeket korábban a Jobbik együttműködési ajánlattal keresett meg) igyekeztek elhatárolódni a magyar párttól.

A Jobbik elítéli a magyar kormány „szánalmas" külpolitikáját, amelyben az ellenzéki párt szerint „cionista függőség" található - közölte egy szerdai sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, aki aggályosnak véli, hogy a kormány szembemegy azzal az ENSZ asztalán lévő kezdeményezéssel, amelynek keretén belül a palesztinok szeretnék elismertetni saját államukat, és teljes jogú tagjává kívánnak válni a szervezetnek. A jobbikos képviselő később a parlamentben is elítélte a kormányt, mivel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta az MTA hétvégi „cionista összejövetelét". A jobbikos azonnali kérdésben név szerint említette az esemény médiapartnerét, az ATV-t.

A reagáló Rétvári Bence államtitkár arra hívta föl Gyöngyösi figyelmét, hogy Morvai Krisztina, a Jobbik EU-képviselője tagja az Izrael-barát EU-képviselők szövetségének. Gyöngyösi ezt követően azért bírálta a kormányt, mert nem áll ki a palesztin ENSZ-tagság mellett. Hozzátette: Morvai Krisztina nem tagja ennek a szervezetnek, mert kilépett. „Ha kilépett, előtte be is lépett, mégpedig Vona Gábor pártelnök tudtával" - reagált erre Rétvári Bence, aki szerint a kétállami megoldást támogatja a magyar kormány.

Gyöngyösi szerint a hétvégén megrendezett konferencián olyan nyugat-európai radikális csoportok képviselői is részt vettek, amelyek igyekeztek a „balliberális" sajtó legnagyobb örömére elhatárolódni a Jobbiktól. A képviselő azonban megerősítette, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom számára ez is egy „örömteli hír", hiszen ezen radikális szervezetek elsősorban Izrael-párti és muszlimellenes szervezetek, amelyekkel soha nem állt kapcsolatban a Jobbik, és a jövőben sem kíván.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!