hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jézus a zsidóság ajándéka a világnak
Interjú Jim Garlow, evangéliumi elnöki tanácsadóval

2019. 12. 18.
Magyarország példájára hivatkozott a Fehér Házban Donald Trump előtt az elnök egyik vezető keresztény tanácsadója. Jim Garlow a Heteknek adott interjúban elmondta, Trump rendszeresen kikéri az evangéliumi tanácsadó testület véleményét, amelynek tagjaként Garlow nemrég elmondta az elnöknek, hogy a keresztény értékek melletti következetes kiállása más erős vezetőket is felbátorított, köztük Orbán Viktort.

A keresztényüldözésről szóló budapesti konferencián beszélgetünk, amelyen Ön is felszólalt. Az Open Doors jelentése szerint a világon 245 millió keresztény él olyan országban, ahol a hite miatt üldözésnek van kitéve. Mit gondol, a kis országok tehetnek bármit is ennek a súlyos helyzetnek a javítására?

– Hogyne, például Magyarország is nagyon sokat tesz ezért, hiszen több mint 70 ezer üldözött kereszténynek segített az elmúlt évben. Ez azt jelzi, hogy az önök országa méretét tekintve ugyan kicsiny, de a szellemében erős. Az is különleges, hogy kormányszinten állnak ki az üldözött keresztények mellett, miközben másutt általában civil szervezetekre hagyják ezt a feladatot. Példaértékű, hogy néven nevezik ezt a jelenséget. Nyugaton sokat hallani az iszlamofóbiáról, pedig ennél sokkal több embert érint a krisztofóbia. De politikailag nem számít korrektnek, ha erről beszélünk, pedig a nagy különbség, hogy míg a muszlimokat többnyire más muszlimok üldözik, addig a keresztényeket a vallásukon kívülről érik fenyegetések. Fontos a vallásszabadság hiányáról beszélni, de ennek áldozatai ma elsősorban keresztények. Ezt ma Magyarország bátran képviseli. Az ENSZ 193 országának egyetlen vezetőjétől sem hallottunk olyat, mint amit a magyar miniszterelnök itt, a konferencián mondott, hogy a nyugati civilizáció egyetlen reménye ma a kereszténység.

Mi az oka annak, hogy más vezetők nem beszélnek nyíltan a keresztényüldözésről?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!