hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A vízilabda életre nevel
Interjú dr. Kemény Dénessel

2019. 12. 18.
A magyar vízilabda - történelem legered-ményesebb szövetségi kaptányával beszélgettünk sikerről, kudarcról, a vízilabda jelenéről. Azt mondja, jó játékosok mindig lehetnek, de olyan csapat, mint az övé volt, nemigen lesz még egy.

A gyökerektől indulva, hogyan nézett az édesapjára? Mikor tudatosult Önben az, amit sokszor emlegetett különböző platformokon, hogy „a fater produktuma vagyok”?

– Ezt talán felnőttként fogtam így föl, addig egy nagyon természetes közegben éltem, hiszen apám révén majdnem minden nap uszodában voltam. Az egyik legfontosabb dolog, amit tőle tanultam, hogy amit csinálok, azt vagy magas szinten csináljam, vagy inkább sehogy. Volt egy klasszikus mondata: ne legyél a legjobb vízilabdás az állatorvosi egyetemen és a legjobb állatorvos az uszodában, hanem a saját területeden emelkedj ki. Nagyon kényelmes, ha valaki ezt a kettőt megfordítja, de nem a komfortra kell törekedni.

Voltak konkrét céljai a vízilabdás pályafutása alatt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!