hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kevesebbet érdemlek, mint amit kaptam
Interjú Kovács Nimróddal

2019. 09. 26.
A ’70-es években a régi Jugoszláviából Olaszországba úszott át, majd végül Amerikában kötött ki. Pincérként kezdte, majd fokozatosan jutott előre. Ő hozta az HBO-t Magyarországra, volt a UPC vezérigazgatója, most azonban saját borászatát kormányozza. Azt mondja, 100 évig szeretne élni, és legalább egy-két projektje még van hátra.

Elég fiatalon disszidáltál, először Olaszországba, majd végül Amerikában kötöttél ki, miért?

– Egészen más országot éltünk a ’70-es években. Szerettem volna ügyvéd lenni, de nem vettek fel a jogi egyetemre, ezért elmentem pincérnek. Mindenképpen szerettem volna elhagyni az országot, viszont Magyarországon nem adtak útlevelet Nyugatra, ezért úgy döntöttem, hogy a régi Jugoszlávián keresztül átúszok „Olaszba”, ott jött rám a „húúú, akkor én mit csinálok?!”. Abban az időben Európá­ban két ország fogadott be menekülteket, Svájc és Svédország. Egyikbe se szerettem volna menni, így logikus volt, hogy én Amerika felé indulok. Szerelmes voltam az amerikai zenébe, filmekbe, az amerikai, lezser, laza és szabadon élő életformába –, de nem voltak rokonaim.  Végül egy katolikus szervezeten keresztül vittek ki New Yorkba. 

Volt komplett terved, hogy mit fogsz kezdeni Amerikában?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!