Kereső toggle

Interjú a Dzsihádfigyelő blog alapítójával

Szólásszabadság saría-módra

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Bill Warner, Robert Spencer, Pamela Geller. Egy sor világhírű iszlámkritikus foglalkozott egy magyar blog Facebookon történő betiltásával. Az oldal szerkesztője névtelenül adott interjút a Heteknek.

Honnan jött az ötlet, hogy iszlámkritikus oldalt indítsanak Magyarországon?

– Nyolc évvel a szeptember 11-ei terrortámadás után pár barátommal úgy gondoltuk, hogy az embereket itthon is meg kell ismertetni azzal az iszlám ideológiával, ami egyre többször szerepelt a hírekben. Azóta a videóinkat a Youtube-on több mint 3 millióan nézték meg, a Facebook-oldalunkat pedig közel 7 ezren követték.

Az oldalakat egy tucat idealista ember szerkeszti, akik a szabadidejükben cikkeket fordítanak, videókat feliratoznak, és olvashatóvá tesznek a magyar emberek számára addig nem elérhető iszlámkritikus tartalmakat. Anyagainkat számtalanszor szemlézte már a hazai sajtó, büszkeséggel tölt el, hogy az iszlámkritika itthon mainstreammé vált.

A nyugat-európai országokhoz képest hazánkban elenyésző az iszlám vallású emberek száma. Miért szükséges mégis foglalkozni a kérdéssel?

– Az iszlámmal kapcsolatos szomorú történelmi tapasztalatok miatt a magyaroknak könnyebb összekapcsolniuk a világban történő eseményeket azzal az ideológiával, ami ezek mögött áll. Az a célunk, hogy a társadalom tájékozott legyen az iszlám totalitárius ideológiájával kapcsolatban. Magyarországon az a leginkább aggasztó, hogy a baloldal „hasznos idiótaként” olyan totalitárius eszmerendszert véd és támogat, ami veszélyesebb a nácizmusnál és a kommunizmusnál. A visegrádi országoknak példát kellene mutatniuk azzal, hogy kiállnak a világtörténelem leggazdagabb civilizációja és annak eredményei – a nők szabadsága, egyenjogúsága, a szólás-, és vallásszabadság – mellett.

Mi az, amit itthon a leginkább rosszul tudunk az iszlámról?

– Szulejmán például dzsihádot folytatott Magyarország ellen egy totalitárius ideológiától vezérelve. Mi pedig szobrot emelünk neki Szigetváron Zrínyi szobra mellé, a tévében pedig cuki szappanoperákat mutatunk róla.

Ez nonszensz! Ilyen alapon akár Auschwitzban is állíthatnának Hitler-szobrot, a tévében pedig mehetne cuki Hitler-sorozat…

Mi az oka annak, hogy névtelenül szerkesztik az oldalt? Kaptak már fenyegetést?

– Az iszlámot kritizálni nem életbiztosítás. Geert Wilders holland politikus 24 órás védelem alatt áll több mint 10 éve, mert a „béke vallásának” követői meg akarják gyilkolni. Volt szerencsém találkozni Kurt Westergaarddal (dán karikaturista – a szerk.) is Magyarországon, miközben 4-5 dán és magyar titkosügynök kísérte. Mi személyesen nem kaptunk halálos fenyegetést, de volt egy iszlámkritikus blog előttünk Napi Dzsihád néven, amelynek készítője vállalta a nevét. Őt azzal fenyegették, hogy „mellkason szúrják”, majd megszerezték az édesanyjának a telefonszámát, és őt is zaklatták fia tevékenysége miatt.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: